Inloopbijeenkomst Windpark Horst en Telgt

​Provincie Gelderland houdt op dinsdag 17 mei een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belanghebbenden over de plannen van windpark Horst en Telgt.

Een dag later, op woensdag 18 mei, is deze bijeenkomst ook digitaal bij te wonen.

De inhoud van beide bijeenkomsten is gelijk. De provincie organiseerde de bijeenkomsten samen met de gemeenten Ermelo en Putten. Ook de initiatiefnemers van het windpark zijn aanwezig. Op dinsdag 17 mei kunnen belangstellenden van 19.30 uur tot 21.30 uur terecht in Theaterzaal De Dialoog (ingang aan de Chevallierlaan). De gemeente Putten vindt het prettig als belangstellenden zxivh van tevoren aanmelden via www.putten.nl/windpark. Belnagstellenden voor de digitale bijeenomst ontvangen dan meteen de link naar de digitale bijeenkomst.

Prowind, de werkgroep Duurzame Energie van de buurtvereniging Horst en Telgt en energiecoöperatie Veluwe Energie hebben het initiatief genomen voor een windpark van zeven windturbines. Het windpark is gepland in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt. Kijk hier voor meer informatie over het windpark.