​Inwoners Putten wippen 2477 tegels

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen. Dit is een nieuw record voor het NK Tegelwippen. 

Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten inwoners zich in voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst.

Maar liefst 135 gemeenten streden mee en de gemeente Putten was daar een van.

2477 tegels eruit in de gemeente Putten
Het NK Tegelwippen werd voor het derde jaar op rij georganiseerd. De competitie bewijst dat het niet alleen een leuke strijd is, maar ook echt vergroening oplevert. Van mini-tuintjes tot vergroende buurtprojecten: veel mensen staken de handen uit de mouwen. In totaal zijn 2.814.011 tegels gewipt en is er ruim 250.000 vierkante meter vergroend. Dat zijn maar liefst veertig voetbalvelden.

Gemeente Putten wipte 2477 tegels en hiermee staat de gemeente op plek twee in het klassement van de regio Noord-Veluwe. Op www.nk-tegelwippen.nl/tegelstand is de eindstand van alle 135 gemeenten te vinden.

Tegeltaxi: groot succes
Tijdens het NK Tegelwippen konden inwoners gebruikmaken van de tegeltaxi. De gemeente Putten haalde de verwijderde tegels van inwoners op met deze tegeltaxi. De taxi was van april tot en met begin november beschikbaar. 

Minder steen, meer groen: veel impact
Wanneer tegels worden vervangen door groen, gaat dit wateroverlast tegen en kan de grond weer als spons functioneren. Maar er zijn nog andere voordelen van groen. Groen koelt tijdens de steeds vaker voorkomende hittegolven en zorgt voor meer biodiversiteit. Het draagt bij aan onze gezondheid, welzijn en sociale samenhang. Kortom, groen in onze leefomgeving is van grote maatschappelijke waarde.