Is er belangstelling voor autodelen in Putten?

De gemeente Putten is benieuwd naar de interesse van inwoners in het delen van elektrische deelauto's. Dit idee, dat in samenwerking met OnzeAuto tot stand is gekomen, is opgericht door inwoner Jan van der Ruitenbeek. 

Van der Ruitenbeek zet zich in om autodelen met buurtgenoten op de kaart te zetten in Putten

Ook onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om haar eigen mobiliteitsdiensten aan te vullen met deelmobiliteit.

Autodelen met een groep buren biedt veel voordelen voor deelnemers. Zo kennen mensen die samen een elektrische auto delen elkaar of men leert elkaar kennen. Dat is gezellig, maar ook handig. Door elkaar te kennen, houden mensen ook meer rekening met elkaar. Een deelauto kan worden gebruikt voor de wekelijkse boodschappen, een weekendje weg of zelfs een vakantie.

De gemeente Putten wil graag weten wat inwoners van dit concept vinden en houden een interessepeiling op www.onzeauto.com/ik-wil-autodelen-in/putten.

Informatieavond 29 november
Na het afronden van de interessepeiling nodigt de gemeente alle belangstellenden uit voor een informatieavond op woensdag 29 november. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de aanwezigen informatie over de resultaten van de peiling en over de gezamenlijke vervolgstappen. De informatieavond biedt een uitgelezen kans om vragen te stellen en om ideeën te delen. Initiatiefnemer Jan van der Ruitenbeek en OnzeAuto zijn ook aanwezig. Aanmelden voor de informatieavond kan via de bevestigingsmail die geïnteresseerden ontvangen na deelname aan de peiling.