​Jacqueline: ‘Mijn dochter zei: Corsica? Maar eten ze daar wel pasta?’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Eigenlijk breekt vanaf dit jaar voor Jacqueline van Wilgenburg haar tijd voor vrije tijd pas weer aan. Haar winkel, Lingerie by Jackie aan de Kerkstraat 23, is ooit gestart door haar moeder en bestaat al zeker zesentwintig jaar in Putten.

Tijd voor vrije tijd… “Mijn dochter zei: Corsica? Maar eten ze daar wel pasta?”

Lingerie by Jackie? Bij de meeste Puttenaren beter bekend onder de oude naam ‘Lingerie van Wilgenburg’.
 
Jacqueline: “Eigenlijk zat het helemaal niet in mijn planning om ooit de winkel van mijn moeder over te nemen. Ik heb een toeristische opleiding gedaan en MEAO Bedrijfsadministratie. Ik heb onder andere bij Cruise Travel gewerkt, bij de SNS Bank, bij een reclame- en marketingbureau en was vijf jaar penningmeester bij Gymnastiekvereniging Orion. Al die jaren was ik alleen zijdelings betrokken bij mijn moeders winkel. De afgelopen vijf jaar veranderde dat en werkte ik steeds actiever mee. En nu breekt er een nieuwe fase aan voor mij en mijn collega’s met een nieuwe winkel, een nieuwe naam en een nieuw logo.”
 
Jacqueline woont samen met haar man en twee dochters (10 en 8 jaar) in Putten. In hun vrije tijd vinden ze het heerlijk om vrienden uit te nodigen en daar lekker voor te koken. En het favoriete gerecht wat bij hen vaak op tafel komt is toch wel pasta. Het gezin is daarnaast ook een enorme fan van Italië. Ze gaan daar graag naartoe op vakantie. “Voordat wij komende zomer naar Italië op vakantie gaan, bezoeken wij eerst het Franse eiland Corsica. Toen mijn dochter dat hoorde, vroeg ze verschrikt: ‘Maar is daar dan wel pasta?’ Gelukkig kon ik haar geruststellen.”
 
Haar man is sportiever dan zij, dus als ze op vakantie gaan moet er eerst gewandeld, geraft en gefietst worden, soms wel vijf of zes uur achter elkaar. “Ik zou dat uit mezelf niet zo snel kiezen, maar eenmaal bezig vinden wij het allemaal toch wel erg leuk om te doen, net als alpine coaster (rodelbaan).” Pas daarna zijn de stadjes, het strand of het zwembad aan de beurt. Jacqueline: “Als we aankomen kunnen we echt denken ‘Yes, we zijn er’. Ik kan bijna niet wachten tot we weer naar Italië kunnen gaan!”
 
Bij Jacqueline thuis zijn ze allemaal dol op pasta! Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp