Jannie Brandsen ontvangt een koninklijke onderscheiding

​Na de uitreiking van de onderscheiding aan de heer Schimmel vervolgde burgemeester Lambooij zijn weg en zorgde voor een ontmoeting met Jannie Brandsen (89) in De Aker. 

Jannie Brandsen-Bonestroo kreeg van burgemeester Lambooij te horen dat het de koning behaagt om haar te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Brandsen heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB), afdeling Putten. Dat deed ze 26 jaar om precies te zijn, waarvan 24 jaar als bestuurslid. Ze zette zich met name in voor het werven van nieuwe leden. Dankzij haar actieve inzet zijn er in de voorbije jaren ruim zevenhonderd mensen lid geworden.

Ondanks haar hoge leeftijd (89 jaar) verkoopt mevrouw Brandsen nog zelfgemaakte kaarten voor de vereniging en denkt ze nog steeds actief mee als bestuurslid. Hiermee is zij een voorbeeld van inspiratie voor velen.

Vanochtend dacht ze een vergadering te hebben voor de PCOB, en daarvoor zou ze in De Aker op de foto moeten met het bestuur. Toen ze de zaal binnen werd gebracht, zag ze allemaal familieleden. Daardoor begon ze wel iets te vermoeden. Ze nam het lintje ontroerd in ontvangst.