​Jeugdgemeenteraad vergadert over het centrum

Op woensdag 29 maart vergadert de jeugdgemeenteraad van Christelijk College Groevenbeek Putten. De vergadering is in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 18.30 uur. Iedereen is welkom. De vergadering is openbaar.

De jeugdgemeenteraad is ook live te bekijken via putten.raadsinformatie.nl

Maatschappijleer
Politiek is een belangrijk onderwerp van het vak maatschappijleer. De school heeft een aantal weken aandacht besteed aan politiek en de rol van politieke partijen. Maar ook tussen het verschil van democratie en dictatuur, rechtsstaat, rol van de koning en de gemeentelijke en provinciale politiek.

Debat als afsluiting
Als afsluiting van dit vak houden de 56 leerlingen van klas 3T een jeugdgemeenteraadsvergadering. De leerlingen vergaderen in twee groepen. In beide groepen zijn er twee jeugdwethouders. Zij presenteren tijdens de vergadering hun voorstel. Daarna gaan ze in debat met de jeugdraadsleden.

De echte wethouders en raadsleden gaan de jeugdwethouders coachen. De leerlingen behandelen de volgende onderwerpen: fysieke inrichting van het centrum en een levendig centrum voor jeugd en jongeren.
Archieffoto