Jeugdgemeenteraad vergadert over hoogbouw en een feest in Putten

De jeugdgemeenteraad van Christelijk College Groevenbeek, locatie Putten vergadert op woensdag 3 april. De vergadering is in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 18.30 uur. 

Iedereen is welkom, want de vergadering is openbaar

De jeugdgemeenteraad is ook live te bekijken via www.putten.nl/raadsinformatie.

Politiek in het vak Maatschappijleer
Politiek is een belangrijk onderwerp van het vak Maatschappijleer. De school heeft een aantal weken aandacht besteed aan: politiek en de rol van politieke partijen, het verschil tussen democratie en dictatuur, rechtsstaat, rol van de koning en de gemeentelijke en provinciale politiek. Ook hebben de leerlingen onlangs de raadzaal van het gemeentehuis bezocht voor een gastles gegeven door wethouder Van den Hoorn en raadslid Ellis van Dam (Gemeentebelangen).

Debat als afsluiting vak Maatschappijleer
Als afsluiting houden de veertig leerlingen een jeugdgemeenteraadsvergadering. Er wordt vergaderd in twee groepen. In beide groepen zijn er twee jeugdwethouders, die tijdens de vergadering hun voorstel presenteren. Daarna gaan ze in debat met de jeugdraadsleden. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn: hoogbouw in verband met het woningtekort en het organiseren van een feest in Putten. De jeugdwethouders en jeugdraadsleden worden gecoacht door de echte wethouders en raadsleden. In de middag zijn de leerlingen al bezig met de voorbereidingen om de jeugdgemeenteraadsvergadering zo goed mogelijk te laten verlopen.