Jeugdjournaal bezoekt de Ichthusschool tijdens boomfeestdag

Het is vandaag Nationale Boomfeestdag en ook in Putten is daar volop aandacht aan besteed. Uniek dit jaar was dat de wethouders Sander van Nieuwenhuizen én Bertus Cornelissen alle scholen hebben bezocht en samen met de leerlingen op ieder schoolplein een boom hebben geplant.

De laatste school die bezocht werd was de Ichthusschool en daar kwamen zelfs twee mensen van het Jeugdjournaal een reportage maken

De leerlingen van groep 7 en 8 werden geïnterviewd tijdens het scheppen. Ook groep 5 nam deel aan deze activiteit op het schoolplein.

Wethouder van Nieuwenhuizen vertelde nog dat deze boom, een Oosterse Plataan, heet. “Op bomen komen heel veel insecten, vlinders en vogels af. En vogels bouwen weer hun nestjes in de boom. Dat is een beetje hun thuis. En op bomen die bloeien komen bijen af en die geven weer honing. En zo helpen we op boomfeestdag om de natuur weer een stukje sterker te maken. Deze boom hebben we ook nog eens gewonnen. We hebben meegedaan met een prijsvraag van het bedrijf Hoefakkers op een beurs. En van hen hebben wij de boom geschonken gekregen en mogen de plataan nu bij jullie op het schoolplein neerzetten", aldus Van Nieuwenhuizen.