Jinthe en Jula openen samen met wethouder 't Jong de eerste Putterpoort

​Op deze regenachtige middag heeft wethouder Ewoud ´t Jong de eerste van drie ontvangstlocaties die de gemeente Putten realiseert in het project Putterpoorten geopend.
 

Om toch nog wat droog te kunnen staan werden de genodigden ontvangen onder een partytent

Daar stonden de aanwezigen in ieder geval droog en genoten na afloop van de officiële openingshandeling van een hapje en een drankje. “Ik vind het leuk om vanmiddag hier te staan en de eerste Putterpoort te mogen openen. Deze locatie is echt voor onze eigen inwoners. Het is een mooi vertrekpunt voor diverse activiteiten in het bos”, aldus ’t Jong.
 
“Het was een lang proces, maar de eerste Putterpoort is een onderdeel van een groter project. We zijn op de Veluwe bezig met het versterken van de natuur. Daarom hebben we geld gekregen via de RegioDeal van het rijk en de provincie. Een van de doelen is het herstellen en versterken van de natuur en het tweede doel is het versterken van de recreatie- en toerismesector. Het laatste doel is dus voornamelijk voor mensen van buiten Putten”, legt ’t Jonge uit. “Er komt ook nog een toegangspoort bij Schovenhorst met een parkeerplaats en een toiletvoorziening. Ook zijn we bezig met een toegangspoort bij de Krachtighuizerheide. Daar willen we de natuur en daarmee de heide versterken door het aanleggen van vennetjes. Er komen wandelpaden en we gaan het verbinden met Schovenhorst en deze locatie aan de Prins Hendrikweg. Ook gaan we nog iets leuks doen met het zwaartepunt.”
 
Nadat wethouder ’t Jong het bord had onthuld en nog even uitlegde dat deze borden, voor de uniformiteit, gebruikt gaan worden over de hele Veluwe liepen alle aanwezigen naar de speeltoestellen. Want moeder Iris, werkzaam bij Actief Putten, had haar twee kinderen Jinthe en Jula meegenomen. Zij mochten de natte glijbaan als eerste uitproberen. Ondertussen werden er veel foto’s van de beide kinderen gemaakt.
 
Het Putterbos, de eerste ontvangstlocatie ‘nieuwe stijl’, is een plek geworden om te vertoeven en te sporten. Er ligt een grote trimbaan, een kleine trimbaan en een grasveld waarop kan worden gevoetbald. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen en kromme boomstammen die het verhaal van het Veluwse verleden verbeelden. De picknicktafels en banken zijn onlangs vernieuwd en gemaakt van Puttens hout.