​Jongeren: wonen, feestjes en werken! (column)

Herman Vinkers sprak ooit in een conference over Almelo de illustere woorden; ‘In Almelo is altijd wel wat te doen, soms springt het stoplicht op rood en soms op groen’. De plaats Almelo kan eenvoudig gewijzigd worden door Putten.

De jongeren worden in Putten aan hun lot overgelaten wat betreft vermaak en plekken waar ze elkaar kunnen ontmoeten

De horeca biedt te weinig opties en veel jongeren stappen in het weekend op de fiets naar de levendige en diverse horeca in Ermelo of Harderwijk. De drukste ontmoetingsplek voor jongeren is misschien wel de kantine na afloop van wedstrijden bij de sportclubs en de enkele keten die nog overeind staan.

Een horecagelegenheid in Putten wilde vanaf vorig jaar november maandelijks een feest organiseren maar daar trok de lockdown weer een streep doorheen. Bijzonder was het om te zien dat alleen al de aankondiging leidde tot bijna 700 volgers op het speciale feest Instagramaccount van deze gelegenheid. Het onderstreept des te meer de behoefte aan gelegenheden voor jongeren om het leven te vieren en elkaar te ontmoeten in Putten.

De verschraling van de horeca in Putten is een uitvloeisel van een weinig initiatiefrijk en bewust beperkende voorwaarden van de gemeente. De VVD Putten pleit ervoor om het gehele centrum gebied aan te wijzen als winkel en horeca bestemd gebied en iedere aanvraag met een positieve houding te beoordelen. Er zijn diverse pleintjes waar de horeca zich kan concentreren en gezamenlijke terrassen voor levendigheid kan zorgen. Het dorp wordt kleurijker en bruisender met meer gedifferentieerde horeca en ruimere openingstijden. Ook meer leuke evenementen moeten mogelijk worden.

We willen 2.000 betaalbare huizen en appartementen bouwen voor onze eigen dorpsgenoten, juist voor onze eigen jongeren en starters. Zowel huurwoningen als koopwoningen. De afgelopen 10 jaar zijn onze jongeren ”succesvol” het dorp uitgejaagd. Geen loze beloftes meer, maar bouwen!

De VVD Putten is de sport stimulerende partij in Putten. Ook houden wij bij de VVD wel van een feestje en dat kan prima samen. Help jij ons mee de VVD Putten groot te maken en straks te stemmen zodat wij ook voor jouw belangen kunnen opkomen? Volg ons op sociale media en doe mee. En vergeet je het niet tegen je ouders en grootouders te zeggen? Laat ouders en grootouders ook stemmen voor nieuwe generaties zodat hun kinderen en kleinkinderen straks ook in Putten kunnen wonen, werken, recreëren, feestjes vieren en ontspannen!

VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Jorrit Heinen. Reageren? Stuur een email naar [email protected].