Kennismaken met creatief en autobiografisch schrijven

​De Schrijfkring geeft op vrijdagmorgen 7 oktober de gratis workshop 'Kennismaken met creatief en autobiografisch schrijven'. Deelnemers zijn vanaf 9.45 uur welkom in Montana aan de Henriëtte van Heemstralaan 2 in Ermelo. 

Om mee te doen is er geen schrijfervaring nodig. De Schrijfkring is actief in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet

Tussen 10.00 uur en 11.30 uur bieden Mieke, Ank en Hanneke van de Schrijfkring korte schrijfoefeningen aan, die te maken hebben met kunst, de natuur en ons eigen leven. Na afloop is er gelegenheid vragen te stellen en na te praten. Ook kunnen belangstellenden zich alvast opgeven voor komende schrijfbijeenkomsten.

Belangstellenden die van schrijven houden en wel eens kennis willen maken met creatief en autobiografisch schrijven zijn welkom. Aanmelden kan tot en met 30 september via deschrijfkring@outlook.com. 

Wat is de Schrijfkring?
De Schrijfkring is een informeel samenwerkingsverband van mensen die schrijfworkshops aanbieden. Momenteel bestaat de kring uit drie personen: Ank Rip, Mieke van Rinsum en Hanneke Jongeling. Zij hebben verschillende schrijfopleidingen gedaan, waaronder 'Luisteren naar je pen' en 'Methodisch Autobiografisch Schrijven'. 

Hoe ziet een schrijfworkshop eruit?
"De onderwerpen komen uit ons eigen leven, de wereld om ons heen, boeken, muziek, kunst. We schrijven intuïtief, met gebruikmaking van onze zintuigen. De oefeningen bestaan onder andere uit het afmaken van zinnen, verschillende dichtvormen, schrijven aan de hand van associaties, wisselen van perspectief en vrij fantaseren. Deelnemers die dat willen lezen het geschrevene voor. De anderen luisteren, zonder commentaar", legt Ank Rip uit.

Meer weten?
Op de website www.deschrijfkring.nl is meer informatie te vinden. Daarnaast zijn er op deze website ook schrijftips, nieuwsbrieven, de agenda en ander nieuws te vinden.