Kerstinzameling voor de Voedselbank

Zeker nu supermarkten nadrukkelijk bezig zijn verspilling terug te dringen, komen er minder goederen uit dit kanaal bij de Voedselbank terecht. De ondersteuning van de Voedselbank door particuliere inzamelingen is mede daarom nog steeds hard nodig. 

Ook in onze regio zijn veel mensen afhankelijk van de wekelijkse krat met levensmiddelen, omdat zij van een minimaal inkomen rond moeten komen

Voor velen onvoorstelbaar maar een trieste waarheid. Sinds de Covid19 pandemie organiseren de in het Diaconaal Platform Putten vertegenwoordigde kerken en gemeenten drie keer per jaar een zogenaamde Drive-in inzameling. Deze inzamelingen zijn zeer succesvol en leveren gemiddeld honderd kratten houdbare levensmiddelen op en een aanzienlijk bedrag aan cadeaubonnen en contant geld.

Op zaterdag 16 december van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt deze inzameling weer gehouden. Dit keer bij de Nieuwe Kerk aan de Kerkstraat.

Wie helpt mee om de klanten van de Voedselbank weer een mooi levensmiddelenpakket voor de komende kerstdagen te kunnen geven?

De volgende artikelen zijn voor deze Kerstinzameling meer dan welkom: Fles limonade siroop (minder suiker), pak aardappelpuree, pot augurken, pakje of blik kokosmelk, stuk kaas verpakt ( 300/400/500 gram), toastjes, bus slagroom (ongekoeld houdbaar), verpakte rookworst, blik kip- of champignonragout, doosje theezakjes en vloeibaar wasmiddel voor gekleurde was.

Ook DE punten, cadeaukaarten, PLUS- en Jumbo spaarkaarten zijn van harte welkom om verse producten van te kunnen kopen. Belangstellenden die niet in de gelegenheid of in staat zijn om de producten te brengen kunnen uiteraard ook een gift via de bank geven. Maak hiervoor een kerstgift over op rekening NL 79 RABO 0161 401 880 t.n.v. Voedselbank Harderwijk.