Kinderboekenweek: en toen!

Tijdens de Kinderboekweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. 

Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken.

Gouden ticket
De hele maand september maken belangstellenden kans op exclusieve VIP tickets voor een speciale voorstelling van theater Brillekip en Spiegel bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Dus vind een gouden ticket in een gereserveerd kinderboek en ga samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling.

Meet & greet Marcel van Driel
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen belangstellenden kennismaken in de bibliotheek van Putten met de schrijver Marcel van Driel. Ga mee op avontuur door de tijd. Kom langs en stel vragen aan Marcel van Driel. Hij is vanaf 15.00 uur aanwezig in de bibliotheek. Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk.

Junior college ‘De archeoloog vertelt’
Op woensdagmiddag 7 oktober zijn in Ermelo en Putten twee archeologen aanwezig die een junior college en workshop geven rondom archeologie. Leer wat grafheuvels zijn en welke voorwerpen een archeoloog gebruikt. Neem een vondst mee en de archeoloog kan hier van alles over vertellen.

Voorlezen en knutselen
Kom tijdens de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 30 september en 7 oktober gezellig luisteren en knutselen in de bibliotheek. Deze middag staat uiteraard in het teken van het Kinderboekenweekthema: ‘En toen!’ Er wordt voorgelezen en er kan geknutseld worden. Alle kinderen van 4 tot 7 jaar zijn welkom.

Zilveren-boekjes speurtocht
ijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in alle vestigingen meedoen aan een speurtocht. Vind de tien boekenkaften die in de bibliotheek verstopt zijn. Bij elke kaft staat een letter die de deelnemers op hun antwoordformulier kunnen invullen. Een gevonden boek is tevens direct te reserveren met een QR code. Lever de goede oplossing in bij de balie en maak kans op één van de tien Zilveren boekjes die per vestiging verloot worden.

Kleurplaat
Doe mee aan de kleurwedstrijd en maak kans op een leuke prijs. De kleurplaat is binnenkort te downloaden via de site en af te halen bij de bibliotheek in de buurt en de Bruna in Putten. Lever de kleurplaat uiterlijk 14 oktober in bij de bibliotheek en maak kans op een mooi boek.

Op de website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl zijn nog veel meer activiteiten te vinden en ook alle informatie over de tijden van alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.