Koningsdag in het centrum van Putten

Op 27 april viert Putten weer Koningsdag als vanouds. Dat houdt in dat er om 10.00 uur wordt begonnen met de traditionele aubade op het plein voor het gemeentehuis. Excelsior, de Veluwse Sanghertjes (onder leiding van Gijs Evers) en Scouting Kon-Tiki verlenen hun medewerking. Direct daarna start om 10.15 uur de optocht.

Met meer dan dertig wagens en twee grote muziekkorpsen is dit veruit de grootste optocht in de regio

Daarnaast doen er loop-, fiets- en skeltergroepen mee. Een ieder die nog mee wil doen aan de optocht met een versierde fiets kan zich gewoon aanmelden op 27 april voor 10.00 uur op het Fontanusplein. Deelnemers met een brommer, scooter of iets anders met een motor hebben een helm en een rijbewijs nodig om mee te kunnen doen.

Na afloop start op het Fontanusplein en het Kerkplein een kleedjesmarkt voor de kinderen. Ook zijn er allerlei gratis spelen voor de jeugd, waaronder mega sjoelbakken en opblaaskussens. Er treedt een goochelaar op, Scouting Kon-Tiki is er met een memoryspel en belangstellenden kunnen zich gratis laten schminken. Ook kunnen kinderen ponyrijden en er rijdt zelfs een heuse prinsessenkoets. Brandweer Putten geeft ’s middags ook nog een demonstratie. Alleen een ritje op de zweefmolen kost geld (dit geldt niet voor leden van de Oranjevereniging).

Op het kerkplein staan foodtrucks met de lekkerste dingen en voor de dorst is er ook genoeg te vinden op het plein. Daar start om 13.00 uur ook een non-stop muziekprogramma dat tot 22.00 uur doorgaat met DJ’s waaronder DJ Patrick, de Puttense band Lukes and the Brains en zanger Dave. Om 22.15 uur verzamelt iedereen zich op het parkeerplein achter het gemeentehuis waar de dag zal eindigen met een geweldige vuurwerkshow van ongeveer twintig minuten.