Koningsdag weer feestelijk gevierd in Putten

Met Koningsdag weer in aantocht maakt de Oranjevereniging Putten haar programma voor dit jaar bekend. Ook wordt er steeds meer bekend over het Koningsfeest in De Oranje Scheg en op het Oranjeplein.

Uiteraard begint de dag met de reveille door Excelsior

Om 10.00 uur opent burgemeester Lambooij samen met Trudy Schippers, de voorzitter van de Oranjevereniging, deze feestelijke dag op het bordes van het gemeentehuis. Aansluitend hijsen de leden van Scouting Kon-Tiki de Nederlandse vlag en volgt de aubade door Gijs Evers en de Veluwsche Sanghertjes. Excelsior verleent hierbij de muzikale ondersteuning. Na de aubade start de optocht om 10.15 uur. Tijdens de optocht zorgen de Beatrix Pipe Band en Excelsior voor de muzikale begeleiding.

In de middag is er weer van alles te beleven in het centrum van Putten. Zo gaat om 12.00 uur het muziekfeest op het plein van start en wordt het foodplein geopend. De vrijmarkt voor kinderen begint om 12.30 uur en om 13.00 uur worden er diverse activiteiten gehouden, zoals schminken, kinderspelen, ponyrijden achter het gemeentehuis en geeft de brandweer om 14.30 uur een demonstratie. In De Aker wordt er twee keer (13.30 uur en 15.00 uur) een goochelvoorstelling gehouden.

In de tussentijd rijdt er tussen 13.00 uur en 17.00 uur een gratis treintje tussen de achterkant van het gemeentehuis (Brinkstraat) en de ‘Oranje’ Scheg (parkeerplaats Engweg). Daar wordt sinds 2015 ook jaarlijks Koningsdag gevierd waarbij het gezin centraal staat. Zo kunnen bezoekers in het park naast ponyrijden, schminken en een bezoek aan de kleedjesmarkt ook de stormbaan bestormen en kijken naar een brandweer- en ambulanceshow, een politiehondenshow, quad rijden of meedoen met de diverse kinderspelen.

Uiteraard wordt er ook weer uitbundig Koningsdag gevierd op het Oranjeplein in Putten. Om 22.15 uur wordt Koningsdag in Putten traditioneel afgesloten met vuurwerk.