​Koningsspelen 2023, iedereen doet mee!

De Koningsspelen worden op vrijdag 21 april 2023 weer gehouden. Van half 9 tot twaalf uur wordt er door Actief Putten een sportief programma gehouden voor bassischoolleerlingen uit Putten. Zoals ieder jaar hebben zich weer vele partijen ingezet om de Koningsspelen mogelijk te maken. 

Het thema van dit jaar luidt: ‘iedereen doet mee’. Samen sporten en verbonden zijn is wat hierbij centraal staat 

In samenwerking met verschillende sportverenigingen uit Putten en MBO Amersfoort heeft Actief Putten een sportief programma voor de bovenbouwleerlingen van de Puttense basisscholen georganiseerd. Alle veertien basisscholen uit Putten nemen deel aan de koningsspelen, hierdoor zullen er meer dan duizend kinderen aan het programma deelnemen.

Vanwege het grote aantal deelnemers zijn de sportactiviteiten verdeeld over vier verschillende locaties. Groep 5 zal sporten op het terrein van SDC Putten, groep 6 op het buitenterrein van KV de Meeuwen. Groep 7 is te vinden in de sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe. Groep 8 mag zijn zwemkleding aantrekken en is welkom bij Bosbad Putten. De kinderen uit groep 1 tot en met 4 worden uiteraard niet vergeten. De basisscholen zullen een eigen programma aanbieden ondersteund door Actief Putten.
 
De Koningsspelen start, net als voorgaande jaren, op de scholen met het Koningsontbijt. Gevolgd door de sportactiviteit die afgetrapt wordt met het warming-up lied: ‘ZiggZagg’ van Kinderen voor Kinderen. Het ontbijt vindt plaats op school, daarna gaan de kinderen op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up, met de ingestudeerde dans op ‘ZiggZagg’ start op alle locaties om half tien.
 
Doel van de Koningsspelen
Het doel van de Koningsspelen is: het creëren van een stukje bewustwording bij de kinderen en ouders. Bewustwording over een gezonde leefstijl en wat dit inhoudt. Gezond eten en samen bewegen is belangrijk voor ieders gezondheid. JOGG staat volledig achter de Koningsspelen. JOGG streeft namelijk naar een gezonde jeugd in Putten. Bowling- en Partycentrum Putter Eng zal in opdracht van JOGG daarom dit jaar weer een gezond tussendoortje verzorgen.
 
Veel partijen zetten zich in
Om de Koningsspelen in goede banen te leiden, heeft een groot aantal partijen zich ingezet. De organisatie en begeleiding is in handen van Actief Putten in samenwerking met twintig studenten van MBO sportacademie Amersfoort. Ook sluiten meerdere Puttense verenigingen aan bij dit  evenement, welke onderdeel is van het thema Evenementen binnen de Open Club regeling. Dit met een mooi rijtje tot resultaat: Basketbal vereniging Volic, Zwem- & Poloclub Triton, SV Rood-Wit ’58, Volleybalvereniging OMS Putten, Wellness Centre Putten, Fietscross Club Putten, Badmintonvereniging Putten, Zaalvoetbalvereniging SV Putten, SV-Putten Triathlon en Loopgroepen, Tennisvereniging het Laakhuisje, Tennisvereniging de Vale Ouwe, SDC Putten, Biljart 2Brothers, GV Orion, Schietsportvereniging Wilhelm Tell, Hippisch Verband Putten, Puttense damclub P.D.C., Bosbad Putten, Wielerclub SV Putten, Minigolf de Veluwe, Zaalvoetbalverenging De Lenco’s, KV de Meeuwen, Tafeltennis vereniging TVP, en PSV DoDO.