Koninklijke onderscheiding voor Ariëtte van Kempen

De lintjesregen in Putten komt ten einde met de Koninklijke onderscheiding voor Ariëtte van Kempen (67). Burgmeester Lambooij bezoekt Van Kempen om haar het heuglijke nieuws te brengen.

Ariëtte krijgt deze onderscheiding, omdat zij zich al sinds 1978 enorm inzet als vrijwilliger en mantelzorger. Vele uren per week staat zij klaar voor haar medemens.


Wie in Putten een kindje heeft gekregen kent Ariëtte van Kempen absoluut en weet vaak dan ook hoeveel extra’s zij naast haar werk als verloskundige heeft gedaan. Ze wil graag een ander helpen, die het op dat moment wat minder heeft. En dat doet ze nog steeds. Van Kempen stelt haar huis open voor mensen die dit nodig hebben en ze kookt, wast en strijkt als het in een gezin even niet lukt. In de periode van 2009 tot 2014 is Ariëtte ook nog lid geweest van de organisatie Clinic Hidi Ethiopia, waar ze verloskundigen begeleidde met hun werk in Ethiopië.

Van 1997 tot 1999 is Van Kempen mantelzorger geweest voor Tim, een meervoudig beperkt jongetje, die volledig afhankelijk was van hulp. En sinds 2000 is Ariëtte mantelzorger – en inmiddels ook mentor – van Zinzi, een meervoudig beperkt en volledig afhankelijk meisje. Mevrouw Van Kempen is ook mantelzorger geweest voor haar vader, moeder en zus, vriendinnen en mensen in crisissituaties.

Maar dat is nog niet alles. Sinds 2004 is Van Kempen ouderling en kerkrentmeester bij de Andreaskerk in Putten. 

Hiermee komt de lintjesregen in Putten ten einde. Er zijn vijf inwoners van Putten benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau en een inwoner werd zelfs benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.