Lintjesregen ten einde: Jannetje Livestro ontvangt koninklijke onderscheiding

De lintjesregen in Putten wordt afgesloten met de koninklijke onderscheiding voor Jannetje Livestro-Van de Kraats (79). Burgemeester Lambooij bezoekt mevrouw Livestro bij Elim om haar het heuglijke nieuws te brengen.

Jannetje Livestro is ruim dertig jaar werkzaam als vrijwilliger binnen de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe op de locatie Elim in Putten

Ze is een vertrouwd gezicht binnen Elim en iemand die zorgt voor een stukje ‘extra’ binnen de zorg. Mevrouw Livestro staat bekend als buitengewoon sociaal, vriendelijk en nauwkeurig.

Vanaf 1989 tot 2011 deelde ze koffie en soep uit op de kamers van de cliënten en viel ze regelmatig in bij ziekte of afwezigheid van andere vrijwilligers. Sinds 2011 helpt ze als gastvrouw bij het schenken van koffie en thee en bij het voorbereiden en serveren van maaltijden.

Verder verzorgt mevrouw Livestro de zangavonden en kerkdiensten ten behoeve van de cliënten binnen Elim. Ondanks haar fanatieke inzet, had ze een koninklijke onderscheiding nooit verwacht. Ze reageerde verrast en had er naar eigen zeggen geen woorden voor. Haar zoon legt aan de burgemeester uit: ‘Kent u de uitdrukking stout beduusd? Dat is mijn moeder.’