Koornneef: 'Waarom gaat de optocht niet meer door het centrum?'

De fractieleden van Gemeentebelangen horen van meerdere kanten dat de door de Oranjevereniging georganiseerde optocht op Koningsdag dit jaar niet door het centrum gaat. Raadslid Henk Koornneef heeft daarover schriftelijke vragen aan het college gesteld.

“Wij vinden dit erg jammer, want ons cultureel erfgoed is kostbaar", aldus Koornneef.

"Dat geldt voor het tastbare erfgoed, maar zeker ook voor cultuurhistorische evenementen zoals de intocht van Sinterklaas, de jaarlijkse Ossenmarkt en Koningsdag. Maar ook de kermis en de sportmarathon horen bij Putten. Gemeentebelangen wil heel graag dat het centrum nog aantrekkelijker wordt voor alle leeftijdsgroepen. En wat is er mooier om deze evenementen in het centrum van ons dorp te organiseren. Nu is het al gelukt om dit jaar de kermis naar het centrum te halen. En ook de openingstijden van horeca zijn in het weekend verruimd", legt Koornneef uit. "Ik verwacht dat, met de komende herinrichting van het centrum, er ook meer ruimte komt voor horeca met terrassen. Hiermee hopen we dat meer winkelend publiek ook overdag langer blijft hangen in het centrum. Volgens mij doen de gemeente, de ondernemers en de verenigingen daarvoor ook hun uiterste best. Wij hopen dat er toch nog ergens mogelijkheden zijn om de optocht op Koningsdag en de feestelijke activiteiten in het centrum aan elkaar te verbinden.”

Koorneef vervolgt: “De fractie van Gemeentebelangen Putten heeft grote waardering voor de Oranjevereniging met al zijn vrijwilligers die ieder jaar Koningsdag organiseert in Putten. We vingen het bericht op dat jaarlijks terugkerende traditie van de optocht, dit jaar niet door het centrum gaat. Onze fractie vindt het jammer, zeker omdat we er alles aan willen doen om er een gezellig centrum van te maken in Putten. Onze fractie wil dan ook graag weten hoe de door de Oranjevereniging aangevraagde route er dit jaar uit zal zien en waar de optocht eindigt. Ook willen we weten of het college weet waarom de optocht niet meer door het centrum gaat en of het college mogelijkheden ziet om de optocht dit jaar alsnog door het centrum te laten gaan. Daarnaast willen we graag weten of er overleg is tussen de Oranjevereniging en de Puttense horeca over hoe ze gezamenlijk Koningsdag tot een feest kunnen maken in het centrum.”