Kringloopwinkel Het Lokaal bestaat vijf jaar en viert feest

​Kringloopwinkel Het Lokaal bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 13 mei met een uitgebreide markt, Tussen Kunst en Kitsch en een bijzondere veiling. “Het is de moeite waard om die zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij Kringloopwinkel Het Lokaal aan de Ambachtstraat 10”, aldus bestuurslid Karin Aalten.

De kringloopwinkel van Woord en Daad in Putten viert haar eerste lustrum

 Tussen Kunst en Kitsch
“Wij wilden ons jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We gaan er een geweldige dag van maken voor onze klanten en de vrijwilligers. Er is een mooi programma samengesteld en we hopen dat veel mensen een kijkje bij ons komen nemen”, legt Aalten uit. “Zo hebben we veilingmeester Andre Groen in ´t Wout bereid gevonden om spullen te laten taxeren. Dit is gratis en vrijblijvend. Dus iedereen die nog een mooi artikel thuis heeft en benieuwd is naar de waarde ervan is van harte welkom om dit te laten taxeren. Andre doet dit van 10.00 uur tot 11.00 uur en van 14.00 uur tot 15.00 uur. Dus, kom langs en laat taxateur Andre Groen in ‘t Wout het artikel gratis op waarde schatten. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Om 13.00 uur worden er nog unieke stukken uit onze winkel geveild. Ook de veiling wordt verzorgd door Andre Groen in ´t Wout.”
 
Markt
Aalten vervolgt: “Van 10.00 uur tot 16.00 uur wordt er een markt gehouden voor de deur van de winkel. Er zijn verschillenden marktkooplui aanwezig om hun waren aan de man te brengen. Zo zijn er kramen met bloemen, zeepjes en lekkernijen. Jemako, Dulcis Pura, landwinkel Arkelandshoeve en Pluk en Proef zijn aanwezig. Ook ´t Jonge Ukkie is aanwezig met speelgoed voor de allerkleinsten. Iedereen die nog iets leuks zoekt voor Moederdag zal hier of in onze winkel zeker slagen. Wij zorgen voor een goed gevulde winkel. Verder schenken we de hele dag gratis koffie en thee aan onze klanten en zijn er poffertjes en broodjes hamburger te koop. Kortom, het wordt een gezellige dag en we hopen veel mensen te mogen begroeten.”
 
In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd bij de kringloopwinkel die zich inzet voor het goede doel. Na drie verhuizingen zitten de vrijwilligers van Het Lokaal nu eindelijk op hun plek. ,,Sinds de opening van onze nieuwe winkel hebben we al behoorlijk wat aanloop gehad. Maar we merken ook dat nog niet iedereen weet dat we aan de Ambachtstraat zitten. We hebben een ruime winkel met dagelijks wisselende producten”, vertelt Karin Aalten. “Er zijn ongeveer vijfenzestig vrijwilligers actief bij Kringloopwinkel Het Lokaal en iedereen heeft zo zijn eigen taak. In de winkel zijn alleen goede spullen te vinden. Alle elektra wordt gecontroleerd en als iets niet werkt dan verkopen we het niet. Ook de kleding is schoon en heel. We hebben in vijf jaar tijd een volwaardige winkel neergezet.”
 
Spullen inleveren voor het goede doel
“Inwoners van Putten die Woord en Daad een warm hart toedragen weten onze winkel wel te vinden en komen vaak even langs om spullen in te leveren.  Maar we kunnen altijd nieuwe aanvoer gebruiken. De inname van spullen kan de hele week tijdens onze openingsuren met uitzondering van de zaterdagmiddag. We werken voor Job Booster. Dat is een project in Bangladesh, waar mensen worden opgeleid voor een beroep waar ook echt behoefte aan is. Dus er wordt eerst gepeild wat de behoefte van werkgevers is om daarna het juiste aantal mensen op te leiden. We kunnen daardoor ook een baangarantie geven”, besluit Karin.