L​andelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart

Nog even en het is weer zover: de Landelijke Opschoondag. Zaterdag 20 maart gaan ook de inwoners van Putten aan de slag om het dorp zwerfafvalvrij te maken.

Elk jaar in maart organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag.

Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Meer dan 300 inwoners zetten zich jaarlijks in om het dorp schoon te maken. Samen ruimen zij tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval op. Op deze manier werken vele vrijwilligers aan een mooi en schoon Putten.

Help Putten schoon te houden
Ook dit jaar wordt er weer op zoveel mogelijk plekken opgeschoond. Op 20 maart verzamelen belangstellenden, door de hele gemeente heen, zwerfafval tussen 9.00 uur en 12.00 uur. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het opgehaalde afval. Uiteraard ontvangen deelnemers wat lekkers voor onderweg.

Houd het coronaproof
  • Ga op pad met iemand uit eigen huishouden, of ga alleen.
  • Afval rapen met iemand buiten het eigen huishouden? Dat mag met maximaal 1 ander persoon. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Blijf zoveel mogelijk in de eigen buurt wanneer men zwerfafval raapt.
  • Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
  • Draag altijd rubber- of latex handschoenen bij het rapen van afval. Dat geldt ook bij het gebruik een grijper. Gooi wegwerphandschoenen na het opschonen bij het restafval.
  • Vindt u zwerfafval dat u niet vertrouwt? Laat het liggen en geef dit door aan de gemeente.
  • Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.
Meehelpen? Dat stelt de gemeente Putten zeer op prijs. Aanmelden kan voor woensdag 10 maart via www.putten.nl/opschoondag.

Foto: Gemeente Putten