Lammetjesdag bij Schaapskooi Ermelo

​De jaarlijkse lammetjesdag bij de Ermelose Schaapskooi zal op zaterdag 1 april weer plaatsvinden. Een feestelijke dag van 10.30 uur tot 16.00 uur, met tal van activiteiten voor alle leeftijden.

 Alles draait om de lammetjes die bij de kudde geboren zijn, 211 dit jaar

Op het terrein zijn er allerlei activiteiten. Zo is er een looproute door de Kooi, waardoor bezoekers de lammetjes en moederschapen van dichtbij kunnen bewonderen en aaien. Kinderen kunnen knutselen of zich laten schminken, iets moois van schapenwol vilten of rondjes draaien in het draaimolentje De Dieromdom, dat al fietsend wordt aangedreven. Er is een grabbelton en een draaiorgeltje en natuurlijk zijn er diverse lekkernijen verkrijgbaar. Verder is het de laatste dag waarop belangstellenden een lammetje kunnen adopteren. Hiermee helpt men extra mee om de Ermelose kudde en kooi te behouden en krijgt men bovendien een knuffel en een kleurplaat. De winnaar van de kleurplatenwedstrijd wint een fotomoment met een lammetje.

De toegang voor Lammetjesdag is gratis. Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Bereikbaarheid
De Ermelose schaapskooi en het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg 50 (alleen bereikbaar via de Drieërweg) te Ermelo. Meer informatie over de Ermelose schaapskooi is te vinden op de website www.schapedrift.nl.