​Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart

Het is alweer bijna tijd voor de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 19 maart gaan vrijwilligers aan de slag om Putten zwerfafvalvrij te maken.

Elk jaar in maart organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag

Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Meer dan driehonderd inwoners zetten zich jaarlijks in om het dorp schoon te maken. Samen ruimen zij tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval op. Op deze manier werken vele vrijwilligers aan een mooi en schoon Putten.

Help Putten schoon te houden
Ook dit jaar gaan de deelnemers op zoveel mogelijk plekken in Putten aan de slag. Op 19 maart wordt er door de hele gemeente heen zwerfafval verzameld tussen 9.00 uur en 12.00 uur. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het opgehaalde afval. Helaas is het dit jaar nog niet mogelijk om weer een ‘ouderwetse’ lunch te organiseren. Daarom krijgen deelnemers ook dit jaar weer wat lekkers mee voor onderweg.

Aanmelden
Puttenaren die mee willen helpen om hun buurt een stukje schoner te maken, kunnen zich voor woensdag 9 maart aanmelden via de website www.putten.nl/opschoondag