Leerlingen nemen deel aan het praktisch verkeersexamen

​Burgemeester Lambooij gaf vanmorgen het startschot voor het praktisch verkeersexamen dat werd afgenomen bij 268 leerlingen van de diverse basisscholen in Putten. Een fietsenmaker was bij het examen aanwezig om de fietsen te controleren.

Toch altijd weer een spannende dag voor veel leerlingen

Coen van Bemmel van Veilig Verkeer Nederland stelt alle kinderen op hun gemak. Hij vraagt hun naam en legt uit dat het allemaal wel meevalt. “Volg gewoon de bordjes en fiets vooral alleen. Dat is belangrijk. Dus als je een klasgenootje voor je ziet fietsen, probeer er niet bij te komen om samen verder te fietsen. Volg de route in je eentje en pas de verkeersregels die je hebt geleerd gewoon toe. Dan komt het allemaal goed.”

Op 28 maart hebben alle leerlingen al hun theoretisch verkeersexamen gedaan. Tijdens het praktijkexamen wordt getoetst of de kinderen de kennis en verkeersregels ook in de praktijk kunnen brengen. En of ze zich op de weg veilig en verantwoord gedragen en goed kunnen inspelen op verkeerssituaties.

De gemeente Putten heeft de routeborden geplaatst. Deze route was al eerder bekend bij de scholen en de deelnemende kinderen, zodat ze de route alvast een paar keer konden fietsen. Zo konden ze goed voorbereid aan het praktijkexamen beginnen.