Leerlingen van de Gabriëlschool ronden hun vastenactie af

​De leerlingen van de Gabriëlschool hebben de afgelopen weken koffiepunten van Douwe Egberts en producten ingezameld voor de Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten.

Tijdens de Witte Donderdagviering werden de koffiepunten en producten overhandigd aan Antoinette Walenberg en Paul Combee van de Voedselbank

Voordat de paasviering van start kon gaan waren Jurrian en Daan uit groep 7 al druk bezig met het testen van het licht en geluid in de speelzaal waar alle leerlingen van de Gabriëlschool, locatie Bijstergoed, samen kwamen om aan de paasviering deel te nemen. Toen alle kinderen aanwezig waren stak leerkracht Hester Loot de paaskaars aan en werd er samen gezongen.

“We vieren het licht van de lente en we vieren het licht van Pasen”, legt juf Hester uit. Leerlingen uit de bovenbouw lazen het paasverhaal voor. Daarna las een leerkracht een verhaal voor met als boodschap dat iedereen een lichtje kan zijn. Toen de oude kaars werd uitgeblazen werd deze gegeven aan iemand die wel wat licht kan gebruiken. “Dat is onze traditie”, legt juf Hester uit. Juf Hester stak vijf wierrooknagels in de nieuwe paaskaars om de vijf wonden van Christus aan het kruis te symboliseren. Chiel mocht de nieuwe kaars aan iedereen laten zien en daarna werd de kaars opnieuw aangestoken. Nu kwam de middenbouw naar voren om een liedje te zingen en de bijbehorende dans op te voeren. Uitbundig deden alle leerlingen mee.
 
Toen werd het tijd om de producten en koffiepunten aan de afvaardiging van de Voedselbank te overhandigen. “Het is de laatste dag van onze actie waarin we producten en Douwe Egbertspunten hebben gespaard. De leerlingen hebben een poster gemaakt om te laten zien hoeveel punten we hebben gespaard. Eerst dachten we 10.000 punten dat halen we nooit, toen werden het er 20.000, 30.000 en nu hebben we uiteindelijk meer dan 40.000 koffiepunten gespaard voor de Voedselbank. En dat zijn alleen nog maar de koffiepunten. We hebben ook meer dan veertig dozen met producten voor de voedselbank ingezameld. Ik denk dat we daar heel veel gezinnen mee kunnen helpen”, aldus juf Hester.
 
Antoinette Walenberg en Paul Combee kwamen naar voren om alles van de leerlingen in ontvangst te nemen. “We zijn erg blij met jullie inzamelingsactie en we kunnen nu weer de mensen die gebruik maken van de Voedselbank een beetje verder helpen. Jullie spraken over licht. Met deze actie brengen jullie licht bij de mensen die gebruik maken van de Voedselbank”, aldus Walenberg.