Leerlingen van De Schovenhorst bakken pannenkoeken voor de buren

“Hartelijk welkom in ons pannenkoekenrestaurant. Wat fijn dat u er bent”, zo werden de gasten van Zorglandgoed Groot Spriel, aan het begin van de middag, welkom geheten door de leerlingen van basisschool De Schovenhorst.

Een aantal leerlingen zorgden ervoor dat de gasten werden begeleid naar hun zitplaats in het ‘pannenkoekenrestaurant’

“Omdat het vandaag Nationale Pannenkoekdag is bakken de leerlingen van groep 6 heerlijke pannenkoeken voor onze buren”, legt Frank Jongbloed, directeur van De Schovenhorst, uit. “Bij ons op school was Nationale Pannenkoekdag onbekend, maar toen we hoorden dat het een feestje is waarbij je bewoners of gasten van een zorginstelling mag uitnodigen dachten wij: we doen mee. Feitelijk zijn dit onze buren op Landgoed Schovenhorst. In het kader van beter een goede buur… willen we hiermee onze onderlinge verbinding steviger maken en daarnaast vinden we het fijn om de ouderen eens lekker in het zonnetje te zetten. En... nu we toch aan het bakken zijn hebben we ook wat opa's en oma's van de kinderen uitgenodigd.”
 
Even leek er een kink in de kabel te komen, want de stoppen sloegen eruit. “Er stonden diverse elektrische kookplaten klaar om volop aan het bakken te slaan, maar toen sloegen de stoppen door”, legt Ib’er Pieta Redder uit. “Gelukkig hebben we het kunnen oplossen door nu op drie verschillende plekken te bakken. In onze keuken wordt er gebakken, in het pannenkoekenrestaurant en we mochten ook de keuken in het clubhuis van Scouting Kon-Tiki gebruiken voor het bakken van de lekkernijen.” En zo was het pannenkoekenfeest toch gered.
 
Alle leerlingen hadden een mooie koksmuts en een schort gemaakt. Op de muts van Jake en Evi was te lezen ‘Wat drinken? Ik ben er’. De leerlingen bedienden hun gasten vol enthousiasme en zelfs aan de vitaminen was gedacht. Elke gast kreeg een mandarijn als toetje aangeboden.