Levendig verkiezingsdebat met ​VVD, PvdA, D66 en BBB

In Putten was er gisteren (woensdag 1 maart) een levendig verkiezingsdebat, te beluisteren op Veluwe FM, tussen vier partijen die meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen. Helga Witjes (lijsttrekker VVD), Rik Loeters (lijsttrekker BBB), Jan Pieter Vermeulen (PvdA) en Barbara Daam (D66) waren te gast. 

 Helga Witjes (lijsttrekker VVD), Rik Loeters (lijsttrekker BBB) Rik Loeters, Jan Pieter Vermeulen (PvdA) en Barbara Daam (D66) waren te gast

Onder leiding van de gespreksleiders Herman Luitjes en Albert de Bruin werden deze kandidaten op de kieslijst van Gelderland aan de tand gevoeld over zaken als stikstof, wonen/werken, duurzaamheid en verkeer. Zaken die eigenlijk grotendeels geregeld worden door de provincie en niet zozeer door het Rijk of de gemeente. Kortom, zaken die de gewone Gelderlander en dus ook onze eigen Puttense dorpsgenoten direct aangaan.  

Bij het onderwerp stikstof gaf D66 aan dat onze provincie rond klimaat en stikstof op slot zit. "Op 15 maart hebben de inwoners de sleutel om weer vooruit te gaan", aldus Daam. Vermeulen gaf over verkeer aan: "De PvdA vindt betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen in stad en dorp belangrijk. Loeters merkte op: "Het volbouwen van onze mooie provincie met grootschalige industriële windturbines, daar is de BBB faliekant tegen."  Afsluitend sprak Helga Witjes van de VVD over wonen: “We moeten niet alleen in steden woningen bouwen, maar ook in dorpen en randen. Alleen dan is het mogelijk om versneld meer betaalbare woningen te realiseren."

Hoe verschillend de standpunten ook waren, de gasten waren het over één ding eens met de gespreksleiders Herman en Albert. Kom stemmen op woensdag 15 maart. Elke stem telt!