​Lintje voor Marjolein Daemen: ‘Ze verdient het’

Marjolein Daemen is vorige week gehuldigd door de burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik. Daemen is 51 jaar vrijwilligster bij Cultuurkust, vroeger ‘t Klooster.

De uitreiking vond vorige week dinsdag (17 mei) plaats tijdens de jubileumbijeenkomst van Cultuurkust. De middag begon met een voorstelling van theater In De Wijk, waarna burgermeester van Schaik het woord nam. Hij huldigde Daemen om haar betrokkenheid en inzetbaarheid bij Cultuurkust. De huldiging was een verrassing voor Daemen.

Van Schaik roemde Daemen om haar gastvrijheid: “Naast de tentoonstelling van kunstwerken in publieke ruimtes zorg je er ook voor dat alles eromheen uitstekend geregeld is. Passende muziek, bloemen op tafel en verse koffie. Alles is tot in de puntjes verzorgd."

Directeur-bestuurder Anne Visser: “Marjolein Daemen is ontzettend waardevol voor Cultuurkust. Deze organisatie wordt gedragen door mensen zoals Marjolein, ze verdient het."

De hele week van 16 tot en met 21 mei stond in het teken van het 50-jarig jubileum van Cultuurkust. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. 

Foto: Cornelia Nauta