Marco en Dennis Dee gooien het roer om

​Marco en Dennis Dee hebben besloten om na zeventwintig jaar te stoppen met het exploiteren van hun PLUS. Na al die jaren vinden de broers dat het tijd geworden is om eens te kijken wat het leven hen nog meer te bieden heeft.

'Zaterdag 2 januari is onze laatste dag als PLUS ondernemer'

“Het speelde al wat langer, maar het was een moeilijke beslissing. Maar als ondernemers moet je besluiten durven nemen, dus we hebben de knoop doorgehakt. Na al die jaren denken we dat het tijd is voor een leven buiten de supermarkt. Dat is voor ons onbekend terrein”, legt Dennis uit. “Wij zijn vanaf onze jeugdjaren al actief in de supermarkt. Het bedrijf is door de jaren heen fors gegroeid en daardoor werd het steeds intensiever en hectischer. Het runnen van een supermarkt is heel dynamisch en het werk is nooit klaar. Dit werk vraagt ook veel van ons privéleven. We denken dat het tijd is voor een nieuw leven buiten de supermarkt en we willen meer tijd met onze gezinnen doorbrengen. Het eerste jaar gaan we even helemaal niets doen en nadenken over de toekomst. Of dit ons gaat bevallen weten we niet, want dit hebben we nooit eerder gedaan.”

De afgelopen weken hebben Marco en Dennis alle honderdzeventig personeelsleden ingelicht over hun toekomstplannen. “Natuurlijk waren ze verrast, maar ze hebben er ook zin in om met een nieuwe werkgever aan de slag te gaan. Een groot aantal van de medewerkers heeft inmiddels al met de nieuwe eigenaar kennisgemaakt. De nieuwe eigenaren zijn Jeroen en Annemarie Wilmink. Zij exploiteren op dit moment de PLUS in Nunspeet. Wij zijn dolblij dat Jeroen en Annemarie, na goedkeuring van PLUS, onze supermarkt gaan runnen.”

Dennis vervolgt: “Het komt erop neer dat alles door blijft draaien met dezelfde personen. Alleen komt er een nieuwe kapitein aan het roer. Er staat een goed team medewerkers en een goed kader om de winkel verder uit te bouwen. Jeroen en Annemarie zijn met hun winkel onlangs nog de beste PLUS van Nederland geworden met hun winkel in Nunspeet. Wij zijn ervan overtuigd dat met dit ondernemersechtpaar alles goed komt. Zij denken hetzelfde over personeelsbeleid, modern ondernemerschap en lokale betrokkenheid. We denken dat er niet heel veel gaat veranderen.”

"We waren er al een tijdje mee bezig maar pas net is alles rondgekomen. Het was een ingewikkeld proces niet alleen onderling en met de nieuwe ondernemer maar ook met de PLUS organisatie. Nu nadert de einddatum heel snel. Zaterdag 2 januari is onze laatste dag als PLUS ondernemer. Vanaf maandag 4 januari worden Jeroen en Annemarie ingewerkt.”