​Martin van de Kolk: ‘Ik ben tot ongeveer mijn veertigste DJ geweest’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Sinds mei 2022 hebben Martin en Carla van de Kolk het gezellige M-joy Coffee & Food in de Kerkstraat in Putten overgenomen.

Tijd voor vrije tijd… “Ik ben tot ongeveer mijn veertigste DJ geweest”

Na het opfrissen van en het eens worden over het interieur (Martin is van de flamingo’s en Carla van de tijgerprints), zijn ze in juli 2022 ook nog even getrouwd. “Dat stond al langer gepland, hoor”, aldus Carla. Nu vormen ze een samengesteld gezin met maar liefst vijf kinderen in de leeftijd van dertien tot en met twintig jaar, vier katten en twee honden.

Martin; “Zeker tot mijn veertigste ben ik DJ geweest. Als puber lekker plaatjes draaien met de jongens. Van lp’s tot MP-3 bestanden; ik heb het allemaal meegemaakt. Ik heb gedraaid op alle soorten feesten en partijen. Daarnaast ben ik ook een beetje pianist/toetsenist. Als ik ergens een piano zie staan, moet ik er altijd even achter kruipen. Beetje pop mixen met een beetje klassiek, beetje improviseren….heerlijk.”

Carla heeft ook een muzikale achtergrond. “Vroeger, toen ik nog in Amersfoort woonde, zong ik in een koor en speelde ik samen met mijn zus trompet in muziek- en showbands.” Ze heeft ook tweeëntwintig jaar in de kinderopvang gewerkt. Nu wonen ze allebei in Putten en Carla is sinds 1 januari van dit jaar zelfs mede-eigenaar geworden van M-joy.

Voor wie denkt dat ze het al druk genoeg hebben met het runnen van een groot huishouden, naast het hebben van deze horecazaak heeft het mis. Dit actieve echtpaar houdt van aanpakken. Zo is Martin ook bestuurslid van de Puttense VVV en voorzitter van de afdeling West van Horeca Nederland. Daarnaast is Carla ook actief bij de winkeliersvereniging in Putten (WCP) met het organiseren van activiteiten. Naast al het vrijwilligerswerk zijn ze tenslotte samen ook betrokken bij Mozaiek033; een kerk waar je ‘welkom bent, zoals je bent’.

Foto: Muziek loopt als rode draad door het leven van Martin en Carla. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp