‘Medisch en Esthetisch’; Dr Marc Injectables wordt ME Clinics by Dr Marc

Door Marco Jansen - Na zeven jaar als Dr Marc Injectables gaat de praktijk voor cosmetische geneeskunde en niet-cosmetische behandelingen verder onder de naam ME Clinics by Dr Marc. 

Waar de praktijk aan de Vitringasingel 3 in Harderwijk ooit begon als initiatief van Marc van Tilburg, is het allang geen solopraktijk meer en werken er inmiddels drie artsen en meerdere ondersteunende medewerkers

„Omdat de groep groter wordt, dekte de naam de lading niet meer. Ik doe dit werk met nog twee andere artsen: Sharon Muller en Olaf Vrooman. Beiden zijn net als ik ook als medisch specialist in het ziekenhuis werkzaam. We zijn doordeweeks wisselend aanwezig aan de Vitringasingel. De dagen en momenten worden uitgebreid en zo proberen we de mensen zo goed mogelijk te bedienen. Daarnaast wordt hier door meerdere mensen voor en achter de schermen veel werk verzet. We willen het breder trekken en iedereen de credits geven die belangrijk is voor ons. Als we de telefoon opnemen is dat met ME Clinics. Dat is voortaan de roepnaam. Mijn naam zal alleen op het logo en op de website te zien zijn. We vieren onze naamsverandering met de opening van een tweede locatie in Doetinchem waar ik ook zal werken.”
 
Medisch en Esthetisch
ME Clinics staat voor Medisch en Esthetisch. Beide vormen van zorg vind je in de praktijk. „Cosmetiek is een belangrijk deel van ons werk. Cosmetische vragen krijgen wij van klanten die er net wat frisser of jonger uit willen zien, zodat het past bij hoe ze zich voelen. De meeste mensen merken, als ze eenmaal de 30 passeren, dat de sporen van het ouder worden zichtbaar worden, terwijl ze zich niet zo voelen. Wij kunnen dit zo bijsturen dat ze weer de beste versie van zichzelf te zien krijgen. Daarbij proberen we altijd te benadrukken dat we dit op zo’n natuurlijke manier doen. Deze cosmetische geneeskunde betreft overwegend het gezicht, de hals en de handen.”
 
ME Clinics past drie behandelmethodes toe. „We behandelen mensen met botuline toxine A, in de volksmond botox genoemd. Hierbij injecteren we botox in spieren en laten deze ontspannen, waardoor de huid erboven gladder wordt. En bijvoorbeeld de blik in de ogen meer open en frisser wordt.”

Een andere manier is met fillers. ,,Hiermee proberen we het verlies aan volume te herstellen en gezichtscontouren te verbeteren. Denk hierbij aan terugkrijgen van symmetrie, het herstel van volume in het gelaat, zoals bijvoorbeeld jukbeen, slaap of kaaklijn.”

De derde methode is huidverbetering met skinboosters. „De skinboosters zijn meestal ook fillers, die worden toegepast om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Deze hebben vrijwel allemaal als effect dat zij na injectie de huid aanzetten tot het aanmaken van collageen en elastine, waardoor de huid weer steviger wordt en een liftend effect kan laten zien.”
 
Niet-cosmetisch
Ook zijn er veel klanten met niet-cosmetische vragen. Zij komen met een medisch of functioneel probleem. „Denk hierbij aan overmatig transpireren (meestal in de oksels), hoofdpijnklachten, tandenknarsen of kaakklem (bruxisme). Deze klachten behandelen we alledrie met botox.

Hinderlijke littekens in het gelaat behandelen we met fillers. Een medische oorzaak van huidveroudering is zonschade. Dit behandelen we door skinboosters, fillers of huidverbeterende injecteerbare producten.”
 
Marc van Tilburg (47) uit Harderwijk is vanaf 2016 gevestigd aan de Vitringasingel 3, aan de rand van het centrum van Harderwijk, met eigen parkeergelegenheid. Hij is 21 jaar dokter, 13 jaar medisch specialist en doet dit werk nu acht jaar. „De cosmetische geneeskunde vind ik een heel mooie aanvulling op mijn werk in het ziekenhuis. Het verbeteren van cosmetiek en daarmee mensen blij maken met hun gezicht is een heel onderschatte tak van de gezondheidzorg. Het brengt bij veel patiënten veel vreugde, veel meer dan mensen zich vaak realiseren. Het is een heel dankbare vorm van gezondheidzorg die direct resultaat geeft. Mensen lopen blij de deur uit. Dat vind ik een mooie tegenhanger van mijn werk in het ziekenhuis. Bij de behandeling van kanker is de impact veel zwaarder bij mensen. De balans tussen beiden versterkt elkaar.”
 
Dr Marc Harderwijk
(Dr. Marc)

ME Clinics by Dr Marc
Vitringasingel 3
3841 ET Harderwijk
Tel: 0341-741212
harderwijk@meclinics.nl
doetinchem@meclinics.nl
www.meclinics.nl

Me Clinics by Dr Marc