​Meedoen in Gelijkwaardigheid

In de laatste gemeenteraadsvergadering van 2023 is het beleidsplan Meedoen in Gelijkwaardigheid goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap op weg naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en meetelt.

Het beleidsplan is, volgens de gemeente Putten, tot stand gekomen door goed te luisteren naar wat inwoners en verschillende organisaties willen

Daarvoor zijn dialoogsessies gehouden. Het plan laat de wens zien voor een samenleving waarin iedereen mee kan en mag doen. Een samenleving waarin niemand wordt buitengesloten of gediscrimineerd.

In het beleidsplan staan plannen en acties die ervoor zorgen dat iedereen dezelfde kansen krijgt en dat iedereen mee kan doen. Daarvoor staan vier overkoepelende thema’s centraal. Deze thema´s zijn bewustwording, ontmoeting, toegankelijkheid en meedoen.

Wie doet er mee?
Inwoners van Putten kunnen actief meedoen door activiteiten te organiseren die bijdragen aan inclusie en die tegen discriminatie zijn. Vanaf 1 februari 2024 komt hier een speciale subsidie voor beschikbaar. Kijk voor meer informatie hierver op de website www.putten.nl/meedoen.