Met ‘MBO Match’ proeven tl-leerlingen aan de toekomst

​Welke opleiding past bij mij? Dat is een vraag die menig vierdejaars middelbare scholier aan zichzelf stelt. Precies daar hebben vier scholen in de regio samen iets op bedacht. De 'MBO Match'.

Een geweldige kans voor vierdejaars tl-leerlingen van het Groevenbeek College, Morgen College en RSG Slingerbos om zes weken lang op woensdagmiddag te proeven aan het onderwijs op Landstede MBO in Harderwijk


Feestelijke start
Op woensdag 25 oktober is dit nieuwe project van start gegaan. Een grote groep enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen werden onder begeleiding van Landstede-studenten naar de juiste opleiding gebracht. "Ik hoop met MBO Match te ontdekken wat de opleiding inhoudt en erachter te komen of deze bij mij past", aldus een leerling van het Morgen College.

Voorsprong
De voortgezet onderwijs leerlingen volgen tijdens MBO Match zes weken lang mbo-lesstof uit leerjaar 1 in een eigen team van middelbare scholieren. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen ervaren of ze de opleiding interessant vinden, maar ook dat zij al een deel van de stof behandeld hebben. Dit kan betekenen dat een leerling die meegedaan heeft aan MBO Match een voorsprong heeft of zelfs al een onderdeel uit leerjaar 1 kan afvinken. Al blijft het grootste voordeel en het doel van dit project voor de scholier om te onderzoeken of de opleiding echt bij hem of haar past. Oftewel, is er een MBO Match?

Unieke samenwerking
Dit concept is een unieke samenwerking tussen vier scholen in de regio. College Groevenbeek, het Morgen College, RSG Slingerbos en Landstede MBO zijn trots op deze samenwerking en hopen hiermee een goede bijdrage te leveren aan de loopbaanontwikkeling van de leerlingen.