Midzomerwandeling landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 17 juli een midzomerwandeling over landgoed Staverden.

Het is hoogzomer en de natuur draait op volle toeren

De kleine vogels zijn volgroeid en uitgevlogen. Alle dieren hebben volop te eten en bouwen reserves op voor de winter. Veel bloemen zijn al uitgebloeid en verpakken hun zaden op verschillende manieren. De boswachter neemt de deelnemers mee door het kasteelpark en het bos en vertelt onderweg over wat de wandelaars tegenkomen.  

De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Deelname bedraagt 5.00 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2.50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.

Foto: Ronald van Veen