​Molen ‘t Hert zet altijd wat in gang

Het grootste molenfeest staat weer voor de deur, want op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het weer VriendenLoterij Nationale Molendag. Op zaterdag 13 mei staan de deuren van Molen 't Hert aan de Halvinkhuizerweg 1 tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer open voor iedereen.

Breng deze dag een bezoek aan de eeuwenoude monumentale molen ’t Hert

En ga met een van de gidsen en/of molenaars mee om de molen aan het werk te zien. De molenaars hopen op voldoende wind zodat ze ook het maalproces kunnen tonen.

Ook deze keer ontbreken de ambachten niet, zo is er onder andere een klompenmaker aanwezig en wordt er op ambachtelijke wijze vis gerookt door Cor Jansen. Ook worden er weer heerlijke pannenkoeken en verse wafels gebakken. Bezoekers kunnen genieten van een bak koffie of thee en diverse frisdranken, met een heerlijke plak cake. Dit jaar wordt er bovendien voor het eerst pannenkoek- en cakemix verkocht, zodat belangstellenden thuis nog heerlijk kunnen nagenieten. Voor de kinderen is er weer een springkussen en zijn er leuke presentjes.

De Hollandsche Molen zet zich in voor het behoud van windmolens en watermolens in Nederland. Dit jaar bestaat de Hollandsche Molen honderd jaar en is het voor de vijftigste keer Nationale Molendag. Er zijn vanwege dit jubileum acties voor de kinderen bedacht en is er een spaarkaart voor het bezoeken van meerdere molens tussen deze Molendag en de Open Monumentendag.

Kijk voor meer en actuele informatie op de website van Molen 't Hert www.molenhethert.nl. Iedereen is van harte welkom.