Museum De Tien Malen gaat open op 2e paasdag

Museum De Tien Malen opent op maandag 1 april (2e paasdag) om 13.30 uur haar deuren met een tijdelijke expositie “Putten op de fiets, van loopfiets tot e-bike”. Het museum biedt een inkijkje in de historie van Putten. 

De verhalen van eeuwen geleden en de voorwerpen uit de vorige eeuw, die vaak nog met een glimlach herkend worden…

In 2024 is de tijdelijke expositie: ”Putten op de fiets, van loopfiets tot e-bike”. De Veluwe is een geliefd fietsgebied. Aan de hand van verhalen, beeldmateriaal en fietsattributen laat de expositie de ontwikkeling van de fiets zien in circa 125 jaar. De fietsenmakers (uit Putten), de fietspaden, fietskaarten en knooppunten. Een overzicht en voorbeelden van type fietsen: de toerfiets, e-bike, stadsfiets en huis/werkfiets, de opoefiets, duo fiets, rolstoelfiets en bakfiets, de racefiets en mountainbike, de speedpedelecs en speedbikes enzovoort.

Een overzicht van de Nederlandse fietsfabrikanten, vroeger en nu. En een beeld van de steeds weer uitdijende collectie fiets-accessoires, zoals fietstassen, -kleding, -navigatie, -helmen en dergelijke. Tevens exposeren Puttense kunstenaars met het thema ‘Van toen naar nu’, door een voorwerp uit de collectie van het museum als inspiratiebron te gebruiken en er een hedendaagse kunstuiting naast te zetten.

Bij binnenkomst kunnen bezoekers een hand-out uitgereikt krijgen over de tijdelijke expositie, er is een video te zien en er is een boekje te koop met achtergrond informatie over ”Putten op de fiets, van loopfiets tot e-bike”. Voor kinderen is er onder andere een speurtocht in het museum. De tijdelijke expositie ”Putten op de fiets, van loopfiets tot e-bike” duurt tot en met zaterdag 26 augustus.

In de maanden september en oktober is de tijdelijke expositie over ’80 jaar na de oktober Razzia in Putten’ te bezichtigen. Breng ook dan een bezoek aan Historisch Museum De Tien Malen, op het fraaie Landgoed Schovenhorst.

De periode van opening is van maandag 1 april tot en met zaterdag 26 oktober. Het museum is wekelijks geopend van woensdagmiddag tot en met zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. In de maanden juli en augustus is het museum ook op dinsdagmiddag open. De entreeprijs bedraagt 5,00 euro p.p., kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 2,50 euro en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Evenals PHG-donateurs op vertoon van hun donateurskaart. De Museumkaart is geldig. Kijk voor meer informatie op de website www.detienmalen.nl.

Historisch Museum De Tien Malen is te vinden aan de Garderenseweg 97 in Putten.