Museum De Tien Malen gaat weer open

Historisch Museum De Tien Malen gaat op zaterdag 1 augustus weer open met de tijdelijke expositie over Putten na de oorlog; wederopbouwperiode 1945-1950. 

Hoe werd de draad weer opgepakt na de afschuwelijke razzia in oktober 1944.

Het museum huisvest een grote mooie collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt hier tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel.

Een grote mooie verzameling ambachtelijke en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Hoe leefde de Putter, in een tijd zonder stromend water en elektriciteit? Beleef het huishoudelijke werk in de ‘goot’ (keuken), het wonen op de heerd (huiskamer) en het repareren in de boerenwerkplaats. En leer daarbij ook alles over brinken, woeste gronden, maalschappen en nog veel meer. De vaste collectie is hier en daar aangepast en verder aangevuld.

Altijd al willen zien en beleven hoe de bewoners van Putten woonden en leefden door de eeuwen heen? Breng dan een bezoek aan Historisch Museum De Tien Malen, op het fraaie Landgoed Schovenhorst.
 
Het museum is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag tot 31 oktober geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur en de entreeprijs bedraagt 3.50 euro per persoon. Kinderern van 4 tot en met 11 jaar betalen 1.50 euro. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen en de museumkaart is ook geldig bij De Tien Malen. PHG-donateurs mogen gratis naar binnen, op vertoon van donateurskaart.
 
Coronamaatregelen
En natuurlijk is het museum helemaal toegespitst op de  ‘1,5 meter-werkelijkheid’. De basisregels in het museum zijn kort gezegd: houdt 1,5 meter afstand, betaal alleen met pin en desinfecteer de handen. Er is een maximum van zestien bezoekers toegestaan (exclusief kinderen tot 12 jaar). Voor het reinigen van de handen is er in het beginportaal een gelpompje geplaatst. Ieder bezoeker krijgt een bezoekerspas die na het bezoek weer wordt ingeleverd.