Museum De Tien Malen opent haar deuren op tweede paasdag

​Na maanden van voorbereiding is het tweede paasdag ( maandag 1 april) om 13.30 uur eindelijk zover. Museum De Tien Malen opent haar deuren voor een bijzonder seizoen. Het museum viert namelijk haar 25-jarig jubileum met de bijzondere tentoonstelling Putten op de fiets, van loopfiets tot e-bike.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben hun schouders eronder gezet om er een feestelijk jaar van te maken.

“Het Puttens Historisch Genootschap (PHG), waar ook museum De Tien Malen onderdeel van is, bestaat al wat langer. Het PHG kreeg veel spullen vanuit de bevolking aangereikt en toen is er gezocht naar een geschikte locatie om een museum met deze spullen in te richten. Dat werd gevonden op Landgoed Schovenhorst. In mei 1999 is Museum De Tien Malen officieel geopend. Onze vrijwilligers hebben het museum al die jaren in stand gehouden. Er is een vaste collectie te vinden, maar daarnaast is er ook elk jaar een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te bezichtigen. Dit jaar is dat Putten op de Fiets. Het bekijken van deze tentoonstelling is zeker de moeite waard. Er zijn veel bijzondere fietsen te zien”, legt voorzitter Leon Godijk uit. “Tevens exposeren Puttense kunstenaars met het thema ‘Van toen naar nu’. Daarvoor hebben de kunstenaars een voorwerp uit de collectie van het museum als inspiratiebron gebruikt om er een hedendaagse kunstuiting naast te zetten.”

Godijk vervolgt: “We zijn inmiddels uitgegroeid tot een erkend museum en draaien volledig op entreegelden en giften van onder andere de boekenwinkel die in de Dorpsstraat is gevestigd. Ons museum heeft nog nooit subsidie van de gemeente gehad. Inmiddels zijn we daar wel over in gesprek. Ook wordt er een onderzoek gedaan of het zinvol is om alle cultuur van Putten samen te brengen. Dat zou dan naar het centrum gaan of juist op de plek waar De Tien Malen nu gevestigd is. Daarvoor is dan wel een uitbreiding nodig. Daar wordt nu allemaal onderzocht.”

Museum De Tien Malen is, vanaf maandag 1 april, geopend van woensdagmiddag tot en met zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur In de maanden juli en augustus is het museum ook op dinsdagmiddag open. De entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 2,50 euro en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. De Museumkaart is geldig en donateurs van het PHG mogen, op vertoon van hun donateurskaart, gratis een kijkje komen nemen. Het museum is gevestigd aan de Garderenseweg 97 in Putten. Kijk voor meer informatie op de website van het museum www.detienmalen.nl.

Het bestuur van Museum De Tien Malen zet de laatste puntjes op de 'i' voor de start van het jubileumjaar. (foto en tekst: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer)