Muziek en (samen)zang in Putten

Onder het motto ‘Laat alle stromen vrolijk zingen’ houdt stichting Philippus in samenwerking met de Verenigde Veluwse Koren een zang- en muziekavond in Putten.

Philippus is een zendingsorganisatie met projecten in onder meer Peru en Suriname

De avond staat in het teken van het werk in Suriname, waar veldwerker Anneke Kempeneers (verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente Garderen) onder de inheemse bevolking evangelisatieactiviteiten verricht. De Wayana-Indianen vormen in dat opzicht een vergeten bevolkingsgroep. Zij wonen in het stroomgebied van de Lawa rivier, die de grens vormt met Frans-Guyana.

Het belooft een kleur- en luisterrijke avond te worden. Vier Veluwse koren uit Hulshorst, Hierden, Putten en Ermelo treden gezamenlijk op in klederdracht. Daarnaast geeft ook het muziekensemble ‘Vierklank’ acte de présence. Alles staat onder leiding van dirigent Leander van der Steen, met Bert Elbertsen achter het orgel. Tussen de muzikale bijdragen door zal Anneke iets vertellen en laten zien over haar werk in Suriname.

De opening en sluiting worden verzorgd door de plaatselijke predikant, ds. D. J. Diepenbroek. De toegang tot dit bijzondere concert is gratis. Er zal een collecte worden gehouden ten behoeve van het zendingswerk in Suriname. Het concert wordt gehouden op zaterdagavond 11 november in de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Putten aan de Henslare 2. De avond begint om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Er is parkeergelegenheid op het kerkplein. Iedereen is hartelijk welkom.

Meer over het werk in Suriname is te vinden op de website www.stichtingphilippus.org.