Muzikale zaterdagen in Putten

In de maand mei staat Winkelcentrum Putten in het teken van de kassabonactie. Daarom hebben de ondernemers van de Klaas Bosstraat en een deel van de Dorpsstraat besloten om de straten met muziek op te laten leven. 

De ondernemers hebben drie muzikale zaterdagen georganiseerd en wel op zaterdag 6 mei, zaterdag 13 mei en op zaterdag 20 mei

Op zaterdag 6 mei treedt het kinderkoor De Jonge Luitjes op vanaf 14.00 uur. Belangstellenden kunnen komen luisteren en genieten van het kinderkoor ter hoogte van Broekhuis Mode. Het kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 4 en 12 jaar en zingen die dag vrolijke kinderliedjes onder leiding van Martine van den Hazel en Jeanine Kruithof.

Op zaterdag 13 mei komt een groep muzikanten uit Voorthuizen naar Putten. De Voortzetters bestaat uit een groep van ongeveer veertien mannen en vrouwen die herkenbare muziek spelen. Zij spelen verschillende top 40 nummers. De Voortzetters spelen niet alleen op 13 mei in Putten, maar ze zijn ook te beluisteren tijdens de avondvierdaagse. De Voortzetters zijn te zien op de hoek Klaas Bosstraat ter hoogte van de Plus tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

De muziekmaand wordt afgesloten op zaterdag 20 mei met het smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen' uit Hoevelaken en Amersfoort. Het is een gemengd koor onder leiding van Joke Marcus- Relkum. De muzikale begeleiding bestaat uit accordeons, tenor banjo, bas gitaar en slagwerk. Een kleine greep uit hun repertoire zijn liedjes als 'Droomland', 'Het kleine cafe aan de haven' en 'Rosanne'. Ze treden ook op tijdens het smartlappenfestival in Amersfoort en IJsselstein. Op zaterdag 20 mei kunnen belangstellenden de groep bestaande uit ongeveer zestig mannen en vrouwen beluisteren op het terras van Pizza Verona aan de Klaas Bosstraat tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Deze muzikale zaterdagen zijn mogelijk gemaakt door de inzet van de ondernemers aan de Klaas Bosstraat en een deel van de Dorpsstraat en door financiele steun van Stichting Ondernemersfonds Putten (SOP).