​Mysterie in Putten; eikels op rotonde (ingezonden brief)

Heeft de gemeente Putten weer een rotonde mooi gemaakt? Buurtbewoners die woensdagochtend nietsvermoedend wakker werden zagen ineens een paar levensgrote eikels op de rotonde Stationsstraat-Jan Nijenhuisstraat liggen.

Deze eikels zijn gedecoreerd met een enorm eikenblad en een koekoek van ruim een meter lang

“Het geheel lijkt te zijn gemaakt uit massief hout. Kunstig vormgegeven en met oog voor detail afgewerkt. Zo is de veren structuur op de koekoek goed te zien en zijn ook de 'hoedjes' van de eikels compleet met steeltje. Kortom, een aanwinst voor deze rotonde die er al zo lang saai bij ligt”, aldus de briefschrijver. “Het geheel is afgewerkt met een bordje waar wat informatie over het kunstwerk op staat. Er staat echter geen naam of logo van gemeente Putten bij. We vragen ons dan ook af of dit bewust is vergeten... Toch gaan we ervan uit dat gemeente Putten dit heeft georganiseerd als verrassing voor de Puttenaren. Gelukkig verwijzen deze eikels niet naar berkenbomen. De gemeente heeft vast geleerd van de rotonde Garderenseweg, waar dennenappels verwijzen naar Douglasbomen.”

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Reageren op deze ingezonden brief? Stuur een email naar [email protected].