Na 30 jaar nieuwe samenwerking Ekris BMW en Fred Krab

Een succesvolle combinatie uit de jaren ’90 keert terug op de internationale circuits. Fred Krab gaat in zijn door Ekris BMW gesponsorde BMW M3 E30 de strijd aan met toerwagens uit het verleden in de Tourenwagen Classics.

In 1991 debuteerde Ekris, toen nog Van Ekris, in de motorsport in het Nederlands Kampioenschap bij de Koni Produktiewagens boven 2000cc met een BMW M3 E30

Tijdens dit debuutjaar nam Fred Krab plaats achter het stuur van de Van Ekris BMW M3. Gedurende het seizoen werd er gereden op Circuit Zandvoort en ook werd één race van het kampioenschap verreden op Circuit Zolder in België.

Fred Krab kende een succesvol racejaar in 1991 en sloot het kampioenschap af op een derde plek met 95 punten. Ook behaalde hij twee zeges op Circuit Park Zandvoort. Eén tijdens de Pinksterraces en één tijdens de Finale Races die meetelde voor het Nederlandse Kampioenschap.

Nu 30 jaar later wordt de samenwerking tussen Fred Krab en Ekris BMW nieuw leven in geblazen in wederom een BMW M3 E30 die door Fred Krab en Vink Motorsport is gerestaureerd in originele staat. Vink Motorsport is gespecialiseerd in het preparen van historische BMW’s voor race- en rallydoeleinden.

Afgelopen weekend kwam Fred Krab in actie op de Salzburgring waar hij derde werd in zijn klasse en zesde algemeen. Later dit jaar zal Fred Krab in actie komen tijdens de Historic Grand Prix op Circuit Park Zandvoort.

De Tourenwagen Classics is een raceklasse waarin de heroïsche verschijningen uit verschillende toerwagen tijdperken het tegen elkaar op kunnen nemen, ieder in zijn eigen klasse. Alleen voertuigen waarvan het uiterlijk stamt uit de actieve racejaren in de DTM, STW, BTCC, ETCC en andere populaire toerwagenraceseries mogen aan de start verschijnen.