Nieuwbouwwoning kopen? Bij De Hypotheker Ermelo en Putten ben je aan het goede adres

Veel mensen zouden het liefst in een nieuwbouwhuis wonen. Niet zo gek natuurlijk! Alles nieuw, de modernste materialen, goede isolatie, een badkamer en keuken geheel naar wens… Wat wil je nog meer?

Zo merken wij dat de nieuwbouwprojecten in de gemeentes Harderwijk, Zeewolde en Dronten veel belangstelling trekken

We hebben al diverse potentiële kopers bij ons in de vestiging gehad. Ze komen bij ons langs voor meer informatie en een onafhankelijk oordeel. Dat is verstandig, want bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je met een aantal specifieke zaken rekening houden. 

Kies een hypotheek die bij je past
Zo krijg je bij veel nieuwbouwprojecten een projectaanbieding voor een hypotheek. Kijk daar zorgvuldig naar, want je bent niet verplicht om er op in te gaan. De aanbieding is ontwikkeld voor de gemiddelde koper en geeft vaak alleen maar de optie van 1 bank of geldverstrekker. Als je alle geldverstrekkers gaat vergelijken dan is een andere optie misschien veel verstandiger qua voorwaarden en vaak ook goedkoper. Kies een hypotheek die echt bij jouw wensen en plannen voor de toekomst past.

Betalen in stappen
Een ander belangrijk punt is, dat je een nieuwbouwhuis meestal van een tekening koopt. De bouw moet dan nog gaan beginnen. Toch mag je niet wachten met betalen tot de oplevering van het huis. Het betalen gaat in stappen. Allereerst koop je de grond. Daarna stuurt de bouwer tijdens de bouw periodiek facturen als er een termijn van de bouw is afgerond. Deze termijnen worden door de geldverstrekker betaald uit het bouwdepot, waarna er rente verschuldigd is. Je kunt ervoor kiezen om de rentebetaling in het bouwdepot bij te laten schrijven of uit eigen zak te voldoen. 

“Meerwerk”
Waar je bij het kopen van een nieuwbouwhuis ook mee te maken krijgt, is het zogenaamde “meerwerk”. Veel kopers wijken af van het oorspronkelijke bouwplan. Ze willen bijvoorbeeld een andere keuken of een dakkapel. Dit wordt meerwerk genoemd. De kosten van het meerwerk kunnen meestal worden meegefinancierd in je hypotheek. 

Onafhankelijk financieel advies bij De Hypotheker
Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Je moet over allerlei zaken een beslissing nemen. Aarzel dan ook niet, om waar nodig deskundige hulp in te roepen. Voor onafhankelijke hulp bij de financiële kant van de zaak ben je bij ons aan het juiste adres.

Meer weten? Klik op een van de buttons hieronder voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek met een van onze financieel specialisten.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde
Vestiging Ermelo

De Hypotheker Ermelo en Putten

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info