​Nieuwe drug 3-MMC ook in Putten

De nieuwe, zeer verslavende drug 3-MMC wordt ook in Putten gebruikt. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de gemeenteraadsfractie van Wij Putten.

Het college heeft signalen ontvangen van jongerenwerkers dat de drug zijn weg ook naar de Puttense jeugd heeft gevonden, zo antwoordt het college.

Verontrustend, omdat dat de nieuwe drug 3-MMC, ook wel poes genoemd, nog niet op de lijst van verboden middelen staat. Daarbij komt dat de drug met ongeveer elf euro per gram relatief goedkoop is.

Raadslid Wilma van Voorst-Ruiter van Wij Putten, die de vragen aan het college stelde, maakt zich zorgen, ook omdat ze signalen van scholen heeft ontvangen dat sommige jongeren hiermee experimenteren. “Juist in deze tijd, waarin de jeugd zit te springen om een verzetje, kan de verleiding groot zijn om zoiets uit te proberen. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat dit heel onverstandig is, omdat gebruikers er snel afhankelijk van worden en de drug ernstige bijwerkingen heeft. Gebruik kan je leven ruïneren.”

In antwoord op haar vragen heeft het college toegezegd dat de bij dergelijke problemen betrokken netwerkpartners een passende aanpak afstemmen, mocht dit nodig zijn. Communicatie naar buiten kan hier een onderdeel van zijn. “We kunnen nauwelijks genoeg waarschuwen”, besluit Van Voorst-Ruiter, “en dringen er bij het college op aan om Puttenaren op deze gevaren te wijzen, bijvoorbeeld via de gemeentelijke pagina in de lokale krant.”

Foto: Pixabay