College heeft nieuwe verkiezingsborden besteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft een bestelling geplaatst voor verkiezingsborden via een meerjarige huurconstructie. Dit naar aanleiding van een ingediende motie door de gemeenteraad waarin het college werd opgeroepen om met een raadsvoorstel te komen voor het realiseren van nieuwe en uniforme verkiezingsborden.

De borden zullen worden geplaatst langs de toegangswegen en in het centrum

Het college heeft gekozen voor zogeheten trotterborden. "Veel omliggende gemeenten, zoals Harderwijk, Ermelo, Bunschoten en Nijkerk, zetten trotterborden in. Naar deze verkiezingsborden is een grote vraag en daarom geldt er een wachtlijst", legt het college uit. "Trotterborden zijn niet te koop. Huren heeft als voordeel dat er geen opslagruimte nodig is en ook geen arbeidskosten op (de)montage. Er wordt gebruik gemaakt van een voorbedrukt pvc doek. De prijzen zijn 1250 euro per stuk bij een meerjarencontract (minimaal vier verkiezingen). Vanwege het formaat en de dubbelzijdige bedrukking betekent dit dat de bestaande ‘plaklocaties’ niet geschikt zijn. Ook in andere gemeentes zijn nieuwe locaties gekozen. Deze staan langs de hoofd- en toegangswegen. Verkeersveiligheid wordt daarbij in acht genomen."

Volgens het college zijn mogelijke locaties voor de nieuwe borden de N303 (kruispunt tankstation met zwembad), N797 (nabij rotonde Garderenseweg-Calcariaweg), N303 (nabij Welkoop en Heihaas), N798 (kruispunt Henslare en de Hersteld Hervormde Gemeente Putten), ter hoogte van de Hoornsdam en het centrum (parkeerplaats bij gemeentehuis).

Voor november 2023 zijn er nog geen trotterborden beschikbaar voor de gemeente Putten. Zolang de wachtlijst geldt zal er een alternatief bord, met een constructie van beton met hout of staal, ingezet worden. 
Deze verkiezingsborden behoren tot het verleden. Er zijn nieuwe verkiezingsborden besteld.