Nieuws de Hypotheker Ermelo en Putten: Tips voor de Open Huizen Dag 2023

Ga jij zaterdag naar de Open Huizen Dag? Dan geeft de Hypotheker Ermelo en Putten je graag wat tips voor de bezichtigingen. Een woning bezichtigen is namelijk niet alleen leuk, het is ook het beginpunt van de onderhandelingen over de prijs die je er uiteindelijk voor betaalt. 

Haal het meeste uit je bezichtigingen tijdens de Open Huizen Dag 2023!

1. Wees niet te enthousiast
In de oriëntatiefase kun je soms best enthousiast worden van een bepaalde woning. Zorg ervoor dat je dit niet laat merken aan de makelaar van de verkopende partij. Die gaat hiermee namelijk de prijs opdrijven, omdat hij of zij weet dat je écht graag deze woning wilt kopen. Je hoeft nu ook weer niet allerlei dingen af te kraken tijdens het bezichtigen, maar zorg dat je ook niet alles ophemelt dat je aanspreekt. Gewoon beleefd verder kijken en kritische vragen stellen is de beste manier.

2. Vraag naar eventuele gebreken
Tijdens de bezichtiging kun je zelf op zoek gaan naar eventuele gebreken die de woning heeft. Spoel het toilet gerust door om te testen, bekijk deuren, ramen en kozijnen goed. Sla ook het dak, de schuur en kelder zeker niet over. Schrijf op wat je bevindingen zijn en vraag de makelaar gerust naar gebreken die je niet zo makkelijk zelf kunt constateren. Vraag dan ook meteen naar het bouwkundig rapport en de lijst met roerende zaken die je wel of niet kunt overkopen.

3. Houd je aandacht erbij
Het gaat om je eerste indruk van de woning, dus laat je niet afleiden tijdens de bezichtiging. Als het even kan, laat je de kinderen thuis. Ga ook niet onder het bezichtigen uitgebreid overleggen met je partner of familie via de telefoon. Daar heb je later nog tijd genoeg voor.

4. Vraag wat de verkoopprocedure is
Kun je gewoon een bod doen bij de makelaar of verloopt de verkoop via inschrijving? Het is goed om te weten welke procedure je moet volgen na de bezichtiging. Zo weet je ook waar je aan toe bent als je besluit te gaan bieden.

5. Leuk huis? Check je financiële mogelijkheden
Zie je tijdens de Open Huizen Dag een huis waar je enthousiast van wordt, zorg dan dat je zo snel mogelijk inzicht krijgt in de betaalbaarheid van de woning. Het is belangrijk om te checken of de hypotheek voor de woning haalbaar is, maar vooral ook wat de maandlasten worden. Na een goede financiële check kan je met een gerust hart een bod uitbrengen op je droomhuis, want dan weet je precies waar je aan toe bent.

Een vrijblijvende gesprek met een van de hypotheekspecialisten is altijd kosteloos en vrijblijvend, dus maak snel een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt via de buttons hieronder.

Fijne huizenjacht!

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde
Vestiging Ermelo

De Hypotheker Ermelo en Putten

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info