Nieuws de Hypotheker Ermelo en Putten: Uit elkaar gaan met een koophuis

Jullie hebben samen een woning gekocht en besluiten uit elkaar te gaan. Dan moet je beslissen wat jullie met de woning gaan doen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Hypotheek overnemen na scheiding of relatiebreuk

Voorheen betaalden jullie waarschijnlijk de hypotheeklasten van jullie beide inkomens. Als je alleen in de woning blijft en de hypotheek dus over zet op één naam, drukken deze lasten alleen op jouw inkomen. Daarnaast heeft je partner recht op de helft van de waarde van het huis. Is er sprake van overwaarde, dan moet je je partner uitkopen. Klik hier voor meer informatie over het overnemen van de hypotheek.

Huis verkopen na scheiding of relatiebreuk
Willen of kunnen jullie allebei niet in jullie woning blijven wonen? Dan kunnen jullie de woning verkopen. Met de opbrengst wordt de hypotheek afgelost. Van de eventuele overwaarde ontvangt ieder zijn/haar aandeel. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen, dan heeft ieder recht op de helft van de overwaarde. Ben je niet getrouwd, of getrouwd op huwelijkse voorwaarden, dan kan dit anders zijn.
Klik hier voor meer informatie over overwaarde

Huis en hypotheek onverdeeld laten
Soms kiezen ex-partners ervoor om samen eigenaar te blijven van de koopwoning. Als het bijvoorbeeld financieel niet mogelijk is om de hypotheek op één naam te zetten, maar de partners de woning niet willen verkopen (bijvoorbeeld in het belang van de kinderen). Het is belangrijk om hierover duidelijke afspraken te maken en de hulp in te schakelen van een mediator en een hypotheekadviseur.

Wil jij weten wat voor jou mogelijk is bij het beëindigen van je relatie? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van de adviseurs om door te rekenen wat haalbaar is. Op basis daarvan kan je samen bepalen of één van jullie in de woning wil blijven wonen. Samen met een mediator zet je daarna de afspraken op papier. Als dat is gedaan kunnen ze het hele traject van omzetten van de hypotheek voor je regelen.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Ermelo en Putten

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info