Nieuws de Hypotheker: Financiële Check nodig? Vraag naar het Hypotheker Certificaat

Als je wilt bieden op een bestaande woning, of inschrijven voor een nieuwbouwwoning, dan wordt steeds vaker gevraagd om een Financiële Check. 

De verkoper wil zien dat een hypotheek specialist de haalbaarheid van de aankoop heeft bekeken

En zelf koop je dan natuurlijk ook veel rustiger. De Hypotheker heeft hiervoor het Hypotheker Certificaat ontwikkeld.

De Hypotheker Certificaat

Hoe werkt het?
Je gaat in gesprek met één van onze adviseurs, waardoor de adviseur inzicht krijgt in jouw persoonlijke (financiële) situatie. Hiervoor dien je ook wat documenten (digitaal) aan te leveren, zoals een recente salarisstrook en een overzicht van eventuele lopende leningen. 

Aan de hand van de verkregen informatie stelt de adviseur het Hypotheker Certificaat op. Hierop staat jouw maximale hypotheek aangegeven. Met dit certificaat kun je aantonen dat je je goed hebt voorbereid op de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. Hierdoor heeft de verkoper (en jijzelf) meer zekerheid dat jij als koper de financiering rond krijgt. 

Nieuwbouw 
Bij een nieuwbouwwoning wordt steeds vaker verplicht gesteld om een Financiële Check mee te sturen met je inschrijving. Bij de toewijzing van nieuwbouwwoningen wordt namelijk gekeken of de aankoop financieel haalbaar is, zodat de koop niet achteraf ontbonden hoeft te worden als de financiering niet rond komt. Een positieve Financiële Check kan je kansen op toewijzing van een nieuwbouwwoning aanzienlijk vergroten. Het Hypotheker Certificaat wordt door verkopende partijen geaccepteerd als Financiële Check. 

Bestaande bouw
Ook als je gaat bieden op een bestaande woning wordt steeds vaker om een Financiële Check gevraagd. Je kan een hele mooie bieding doen, maar als na een paar weken blijkt dat de financiering toch niet rond komt, dan moet de verkoper opnieuw beginnen. Ook bij bestaande bouw heeft een bieder met een positieve Financiële Check dus een voorsprong. Onze tip: stuur het Hypotheker Certificaat mee met je bieding, ook als er niet om wordt gevraagd. Het kan je kansen om de woning te krijgen vergroten.

Geen kosten
Een oriënterend gesprek met een van onze hypotheek adviseurs is vrijblijvend en kosteloos. Na dat gesprek kan de adviseur een certificaat voor je maken. Ook voor dat certificaat hoef je niet te betalen. We vragen alleen een commitment dat wij de hypotheek mogen regelen als je daadwerkelijk een woning koopt.

Voorbehouden
Het certificaat geeft geen garantie dat de financiering ook daadwerkelijk wordt goedgekeurd. De berekening is altijd onder voorbehoud van een goedgekeurd taxatierapport, een positieve BKR-toetsing en het voortzetten van het loon dat je opgeeft bij de adviseur. Omdat het certificaat geen garantie biedt, kan het ook niet dienen als vervanging voor een voorbehoud van financiering. Wij raden je te allen tijde aan om ontbindende voorwaarden op te nemen als je een bod doet op een woning.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn, of wil jij een Hypotheker Certificaat om je in te schrijven op nieuwbouw of te bieden op een bestaande woning? Maak een vrijblijvende afspraak voor een hypotheekgesprek. Er kan vaak meer dan je denkt.
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Ermelo en Putten

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info