Nieuws De Hypotheker: Haal het meest uit je bezichtiging!

Een woning bezichtigen is niet alleen leuk, het is ook het beginpunt van de onderhandelingen over de prijs die je er uiteindelijk voor betaalt. Daarom geeft De Hypotheker je graag wat tips voor de bezichtiging, zodat je de onderhandelingen goed start.

1. Wees niet te enthousiast

In de oriëntatiefase kun je soms best enthousiast worden van een bepaalde woning. Zorg ervoor dat je dit niet laat merken aan de makelaar van de verkopende partij. Die gaat hiermee namelijk de prijs opdrijven, omdat hij of zij weet dat je écht graag deze woning wilt kopen.

Je hoeft nu ook weer niet allerlei dingen af te kraken tijdens het bezichtigen, maar zorg dat je ook niet alles ophemelt dat je aanspreekt. Gewoon beleefd verder kijken en kritische vragen stellen is de beste manier. 

2. Vraag naar eventuele gebreken

Tijdens de bezichtiging kun je zelf op zoek gaan naar eventuele gebreken die de woning heeft. Spoel het toilet gerust door om te testen, bekijk deuren, ramen en kozijnen goed. Sla ook het dak, de schuur en kelder zeker niet over.

Schrijf op wat je bevindingen zijn en vraag de makelaar gerust naar gebreken die je niet zo makkelijk zelf kunt constateren. Vraag dan ook meteen naar het bouwkundig rapport en de lijst met roerende zaken die je wel of niet kunt overkopen.

3. Houd je aandacht erbij

Het gaat om je eerste indruk van de woning, dus laat je niet afleiden tijdens de bezichtiging. Als het even kan, laat je de kinderen thuis. Je gaat ook niet onder het bezichtigen uitgebreid overleggen met je partner of familie via de telefoon. Daar heb je later nog tijd genoeg voor.

4. Vraag wat de verkoopprocedure is

Kun je gewoon een bod doen bij de makelaar of verloopt de verkoop via inschrijving? Het is goed om te weten welke procedure je moet volgen na de bezichtiging. Zo weet je ook waar je aan toe bent als je besluit te gaan bieden.

5. Neem een aankoopmakelaar mee voor de tweede bezichtiging

Het is een investering, maar wel eentje waarmee je uiteindelijk geld kan besparen: zelf een aankoopmakelaar meenemen. Tijdens de tweede bezichtiging kan een expert op precies de juiste dingen letten, samen met jou tot het juiste bod komen en de onderhandelingen voor je doen.

Helaas is het zo dat je in de huidige markt niet altijd de mogelijkheid krijgt voor een tweede bezichtiging, je moet vaak heel snel beslissen. Bereid je dan heel goed voor en vraag, als het echt je droomwoning lijkt, de aankoopmakelaar om naar de eerste bezichtiging mee te gaan. Dan heb je toch een expert die met je meekijkt voordat je gaat bieden.

We adviseren je om niet vaker dan twee keer de woning te bezichtigen. Dat is namelijk een duidelijk teken van interesse en dat heeft invloed op de verkoopprijs.

En wil je voor je gaat bezichtigen eerst een goed inzicht in je financiële mogelijkheden? We nemen de opties voor jouw persoonlijke situatie graag met je door in een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon, bij ons op kantoor (volgens alle Corona richtlijnen) of via beeldbellen. Je bent van harte welkom!

Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op één van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info