Nieuws de Hypotheker: Hypotheekrentes verbreken alle laagterecords!

De hypotheekrentes verbreken alle laagterecords. In januari en februari 2021 is de rente meer dan 150 keer verlaagd! De rente-experts van de Hypotheker voorspellen dat de rentestanden voorlopig ook laag zullen blijven.

In de eerste twee maanden van 2021 hebben vrijwel alle hypotheekverstrekkers hun hypotheekrentes verlaagd. Hierdoor heeft de gemiddelde hypotheekrente opnieuw een historisch laag niveau bereikt

De grootste daling is zichtbaar bij de 30-jaarsrente met NHG. Deze is nu gemiddeld 1,67 procent, dit was in maart vorig jaar nog 1,85 procent. De gemiddelde 20-jaarsrente met NHG daalde naar 1,35 procent en de gemiddelde 10-jaarsrente met NHG naar 1,06 procent.

Rente blijft voorlopig laag
In januari en februari 2021 is de rente meer dan 150 keer verlaagd, soms zelfs meerdere keren per verstrekker. De rentestanden zullen voorlopig laag blijven, voorspellen de rente-experts van de Hypotheker. Het positieve sentiment onder beleggers neemt toe en er wordt voorgesorteerd op economisch herstel.  

Hoeveel jaar je rente vast zetten?
Nu de hypotheekrentes zo laag zijn, kiezen steeds meer mensen voor een lange rentevaste periode. Hoeveel geld kun je eigenlijk besparen door je hypotheek lang vast te zetten? Of is het juist verstandiger om te kiezen voor een kortere rentevaste periode? De Hypotheker legt het uit aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden

Groter wonen voor dezelfde maandlast? Of niet verhuizen, maar wel een lagere maandlast?
De lage rentes bieden huizenkopers en huizenbezitters veel mogelijkheden. Als je verhuist kan je (meestal) zonder boete je hypotheek aflossen. De hypotheek op je nieuwe huis kan je dan afsluiten met de lage rentes van nu. En dan kan je vaak groter wonen, met een hogere hypotheek, maar toch een lagere maandlast. 

En als je niet wilt verhuizen, dan betaal je misschien wel een boete als je je hypotheek omzet, maar door de extreem lage rentes kan je maandlast dan alsnog vaak omlaag. Met als extra voordeel dat je de rente dan weer voor lange tijd kunt vastzetten. Lagere maandlasten dus, en meer zekerheid.

Wil je weten hoe jij kan profiteren van de lage rentes?
De Hypotheker neemt de opties voor jouw persoonlijke situatie graag met je door in een vrijblijvend gesprek. Dat kan via telefoon, bij hen op kantoor (volgens alle Corona richtlijnen) of via beeldbellen. Je bent van harte welkom!
 
Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info